ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια για να μπει πάγος στις προσπάθειες της Τουρκίας για την αγορά νέων μαχητικών F-16 και την αναβάθμιση των ήδη υπάρχοντων μαχητικών της πολεμικής της αεροπορίας, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη σχετική τροπολογία του Κρις Πάπας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για να ανατραπεί αυτή η απαγόρευση, με βάση όσα προβλέπει η τροπολογία, θα πρέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μπορεί να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσο ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας και να δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται, για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια εξέλιξη εξαιρετικής σημασίας, που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να γίνει νόμος των ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου, ως τμήμα του αμυντικού προϋπολογισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί: Η πτώση του Bitcoin θα φέρει κυματιστές επιπτώσεις στις αγορές
- Χειμερινές δοκιμές Jaguar GT (video)
- Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: «Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συζήτηση για το πρόγραμμα «The Greek AI Accelerator» – Live
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.