ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγγελος Παπανικολάου: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, το σαμαρικό παρελθόν και η διαδρομή από το ΟΑΚΑ μέχρι τον Βασιλακόπουλο και τον Λιόλιο
Συνολικά 13 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.
Τα οκτώ από αυτά ήταν εισαγόμενα, τέσσερα ανέφεραν επαφή με ύποπτο κρούσμα αλλοδαπής εθνικότητας στη χώρα μας και ένα κρούσμα δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό ή επαφή με ύποπτο κρούσμα.
Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.
Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Διαβάστε επίσης
ΠΟΥ: Πάνω από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 58 χώρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τα 22 Grand Slam στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Ναδάλ, ο Πέρεθ και τα 400 εκατ. ευρώ
- Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η δίκη της Μουρτζούκου για τις δολοφονίες τριών βρεφών
- Παγκόσμιο κραχ στις αγορές μετά τη νίκη των Δημοκρατικών: Χάθηκαν τρισεκατομμύρια από Wall Street μέχρι Ασία – «Βουτιά» σε Nvidia, Samsung και TSMC
- Τραμπ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του – Η συμφωνία μπορεί να αφορά όλη την Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.