ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν απόψε από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».
Οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο μόνο μία ημέρα, την αυριανή, για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μέχρι να μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέχρι την Δευτέρα. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών.
Μέχρι σήμερα, 11 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ESM: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τον διάδοχο του Κλάους Ρέγκλινγκ
Eurogroup: Στήριξη στις ευάλωτες οικονομίες – Στοχευμένα μέτρα με έμφαση στην εισοδηματική στήριξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Διεκδικεί εξουσία σε τμήματα των Στενών του Ορμούζ – Στο στόχαστρο η ελευθερία της ναυσιπλοΐας
- Lamda Development: Ενοποιημένες πωλήσεις στα 143 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 35% το α΄ τρίμηνο του 2026
- ΗΠΑ: Καθίζηση ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, εκκενώθηκαν πολλοί δρόμοι στο Μανχάταν
- QnR: Εξαγοράζει το 51% της πολωνικής E-XIM IT έναντι έως €6,9 εκατ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.