ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι των super 7 μετοχών, τι εγινε με Optima και Cener, ο Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, τα big deal Prodea και Παπαλέκα, ο ανασχηματισμός με Λοβέρδο και Στυλιανίδη και γιατί φεύγει ο Τσιάρας
«Έχουμε μπει στην τρίτη ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, χορήγησε συστατική επιστολή σε ψευδο-“υπήκοο” των κατεχομένων και καταζητούμενο επιχειρηματία, προκειμένου να πάρει τιμητική ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να μπορεί να κινείται στην ΕΕ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.
«Έτσι ο κ. Γεωργιάδης αφού παρέδωσε το TurkAgean στον Ερντογάν, τώρα αποκαλύπτεται ότι διατηρεί σχέσεις και με επιχειρηματίες από το ψευδοκράτος», σχολιάζει.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι πλέον δεν απευθύνεται «στον αναξιόπιστο κ. Γεωργιάδη, αλλά στη Νέα Δημοκρατία» και, αρχικά, τους καλεί «να πράξουν από αύριο το ελάχιστο και να ζητήσουν άμεσα από κάθε αρμόδιο να κινηθεί και να ακυρωθεί η συγκεκριμένη τιμητική υπηκοότητα. Αλλιώς σημαίνει ότι την εγκρίνουν και είναι συνυπεύθυνοι». Έπειτα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματος να ζητήσουν εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρό τους».
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «χρειάζονται απαντήσεις μια σειρά από ερωτήματα, όπως:
Ποιος έφερε σε επαφή τον κ. Γεωργιάδη με τον καταζητούμενο Τούρκο επιχειρηματία; Πώς έπεισε τον κ. Γεωργιάδη ο Τούρκος έποικος από τα κατεχόμενα να του δώσει συστατική επιστολή;
Ποιο ήταν το κίνητρο της τιμητικής υπηκοότητας;
Εξυπηρετούσε κάποια άλλα συμφέροντα;
Θα δοθεί στη δημοσιότητα η συστατική επιστολή του αντιπροέδρου της ΝΔ;».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο εύκολος δρόμος για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είναι να σιωπούν νομίζοντας έτσι ότι βγαίνουν από το κάδρο». Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «ακόμα κι αν δεν αντιδράσουν σήμερα, όμως, αποδοκιμάζοντας τον κ. Γεωργιάδη, θα το κάνουν σύντομα», καθώς «η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Και όπως φαίνεται θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια».
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: Ποιες είναι οι 15 λεωφορειακές γραμμές που θα ενισχυθούν τα δρομολόγια – Στόχος λεωφορείο κάθε 8 λεπτά στην 550
- Το αγροτικό σοκ και έκτακτη Κ.Ο., ποιους Ελληνες προσκάλεσε ο Τραμπ, τι έγινε στο Καπνεργοστάσιο και τι συμβαίνει με το Safe
- Μαριάννα Τσουρεκά: Μόνο η Luisa θα έφερνε τη La Double J
- Τι συζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο Λευκό Οίκο – Προς νέες συμφωνίες με Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία για το LNG