ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίσκεψη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ιωάννη Πλακιωτάκη πραγματοποίησε, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων.
Την Λέσχη εκπροσώπησαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: ο Πρόεδρος Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο Αντιπρόεδρος Μάκης Κασμάς, η Γεν. Γραμματέας Μαρία Τριπολίτη, ο Ταμίας Παναγιώτης Καμαράδος και ο Ειδικ. Γραμματέας Νικόλαος Κακαλής.
Έγινε σύντομη παρουσίαση των στόχων και δράσεων της Λέσχης και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος του Chios Marine Club, τόσο σε πλήθος Μελών όσο και Εταιρειών Μελών.
Συζητήθηκε το μέγεθος και η αξία της Χιακής πλοιοκτησίας, η εμπειρία και ναυτοσύνη των αξιωματικών και πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας με Χιώτικη καταγωγή, οι εταιρείες ναυτιλιακών υπηρεσιών, αλλά και τα καταρτισμένα στελέχη που κοσμούν με την παρουσία τους το Λιμενικό Σώμα, τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, νηογνώμονες κλπ.
Επίσης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος όπως: τα ηλεκτρικά πλοία για την διασύνδεση των νησιών μας και η ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών στα πλοία.
Συμφωνήθηκε η περαιτέρω επικοινωνία και υποβολή προτάσεών μας προς το Υπουργείο με στόχο την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή του Chios Marine Club στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού που καταβάλλει το Υπουργείο στους τομείς των διαδικασιών και της ναυτικής εκπαίδευσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tesla: Απογοητευτικές πωλήσεις στην αγορά της Ινδίας λόγω δασμών
- Χασάν Γκαντούρ: Η UBS «βύθισε» τις ελπίδες του Λιβανέζου εφοπλιστή για την υπόθεση του Chloe V
- METLEN: Ελήφθη η τελική επενδυτική απόφαση για το 4ο εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού της στο Βόλο
- Αφγανιστάν: 1.124 νεκροί από τον φονικό σεισμό – Πάνω από 8.000 σπίτια ισοπεδώθηκαν
