ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Η G7 συμφώνησε να εξαιρεθούν αμερικανικές πολυεθνικές από την καταβολή ορισμένων φόρων στο εξωτερικό
Απροσδόκητα περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε σήμερα στο Μόναχο με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά, η οποία ξεκινά αύριο στην ‘Ανω Βαυαρία. Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι διοργανωτές.
Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για 4000 συμμετέχοντες, ενώ οι 15 οργανώσεις που είχαν απευθύνει την πρόσκληση είχαν προαναγγείλει τουλάχιστον 20.000 και τελικά ανέφεραν ότι συμμετείχαν μόνο 6000. «Ήταν πολύ πιο λίγοι από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Friends of Nature» (Φίλοι της Φύσης) Ούβε Χικς και πρόσθεσε ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ότι η κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Προσπαθώντας να ερμηνεύσει τη στάση των πολιτών σημείωσε ότι οι αριστεροί και πράσινοι που συνήθως συμμετέχουν σε τέτοιες συγκεντρώσεις σκέφτονται τώρα ότι, λόγω του πολέμου, ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις ηγεσίες.
Για την περιφρούρηση της διαδήλωσης είχαν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 3000 αστυνομικοί, ενώ συνολικά για στην ασφάλεια της Συνόδου έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 18.000 άτομα.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ναύπακτος: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Μακύνεια – Δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή
- Χρηματοδότηση-ορόσημο για τη σιδηροδρομική αναβάθμιση στη Βόρεια Ελλάδα ύψους 277,2 εκατ. ευρώ
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ενίσχυση ύψους 2,6 εκατ. € για την υλοποίηση 10 επενδυτικών σχεδίων
- Φωτιά στον παράδρομο της Αττικής Οδού στο Κορωπί
