ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον του ασφαλιστικού αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, κάνοντας λόγο για διατάξεις, με τις οποίες «πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε δήμευση ο κλάδος τους».
«Τις αποφάσεις αυτές, που τις “φύλαγαν” ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
«Τα μέτρα πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας, ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι’ αυτό τιμωρείται», σημειώνουν οι φαρμακοποιοί.
Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί προχωρούν στη σύνταξη των δικογράφων, «τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων (που με νομικίστικα τερτίπια έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι, προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους) και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας».
Τέλος, ο ΠΦΣ δηλώνει ότι θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδας, ενάντια στις διατάξεις «που παραβιάζουν τα δικαιώματα των φαρμακοποιών, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει στο Ελληνικό; Καθυστερεί η “επένδυση” ύψους 7 δις ευρώ με τις 50.000 θέσεις εργασίας…
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με διάθεση.. τρολ το Υπουργείο Οικονομίας: «Δεν υπάρχουν αθρόες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να τα ψέματα της κυβέρνησης: για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ψάξτε αλλού και όχι στη Δημόσια Υγεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου – Στο επίκεντρο το πολιτικό «σοκ» στη Γερμανία και η ΕΚΤ
- Αεροπορικά καύσιμα: Μεγαλώνει το έλλειμμα στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο – Στροφή στη Νότια Κορέα
- Τράπεζα Πειραιώς και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Ξεκινούν τον νέο κύκλο της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες
- ΤτΕ: Αύξηση 12% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο – Άνοδος στο πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.