ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ (HELINAS) και η BETTER FINANCE (BF), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, διοργάνωσαν από κοινού για πρώτη φορά Διεθνές Συνέδριο Επενδυτών και Ασφαλισμένων στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας 4 ξεχωριστές, απαιτητικές στην θεματολογία, τον συντονισμό αλλά και την εκτέλεση θεματικές ενότητες:
- Την ανάδειξη των ευκαιριών και των κινήτρων για την ανάπτυξη των επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας,
- Την προστασία των δικαιωμάτων των επενδυτών (μετόχων/ομολογιούχων/
καταθετών / ασφαλισμένων) - Τις συνέπειες της εφαρμογής της Οδηγίας CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) στην χρηματοοικονομική πληροφόρηση των εταιρειών προς τους επενδυτές με βάση τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης
- Την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής για πρώτη φορά του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στην δημόσια υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic και είχε τεράστια επιτυχία και πραγματικά πολύ μεγάλη προσέλευση και παρακολούθηση δια ζώσης και μέσω live streaming από υψηλού επιπέδου προσκεκλημένους, ενώ φιλοξένησε κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπους της Πολιτείας αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της οικονομίας και της αγοράς.
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης ενώ την εναρκτήρια τοποθέτηση του Συνεδρίου, πραγματοποίησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. G.J. Tsounis.
Τον προλογισμό των πάνελ Εργασιών έκαναν οι κκ. F. Parente , Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρωπαικής Αρχής Ασφαλίσεων & Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟΡΑ), Χ. Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Σ. Κουνενάκη-Ευφραίμογλου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου ΕΕΔΕΓΕ & Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Χ. Θεοχάρης, τ. Υπουργός Τουρισμού και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, J. Fernandez, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & της Επιτροπής Οικονομικών & Κοινωνικών Υποθέσεων, Π. Καρασιώτου, Γεν. Γραμματέας Κοιν.Ασφαλίσεων και Πρόεδρος του ΤΕΚΑ, ενώ οι κκ Χ. Σταικούρας και Π. Τσακλόγλου απηύθυναν βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.
Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, επίτιμοι καλεσμένοι – παράγοντες της Ελληνικής Αγοράς καθώς και οι μεγαλύτερες Ενώσεις Επενδυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μέλη της Better Finance.
Τον Συντονισμό των Πάνελ Εργασιών ανέλαβαν έγκριτοι Έλληνες Δημοσιογράφοι και παράγοντες Ευρωπαϊκών Ενώσεων (Σ. Ροδοπούλου, Ν. Νώτης, Μ. Πρωτονοτάριου, J. Benner-Heinacher, Χ.Κώνστας).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
