• Business

    Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Στις 16 Ιουνίου το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Επενδυτών και Ασφαλισμένων στην Ελλάδα


    Στις 16 Ιουνίου 2022, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ (HELINAS) και η BETTER FINANCE (BF), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ξεχωριστό για τα Ελληνικά δεδομένα Διεθνές Συνέδριο Επενδυτών και Ασφαλισμένων.

    Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ευκαιριών και των κινήτρων για την ανάπτυξη των επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η προστασία των δικαιωμάτων των επενδυτών (μετόχων/ομολογιούχων/καταθετών/ασφαλισμένων) καθώς και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.

    Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Royal Olympic και έχει την τιμή να φιλοξενήσει κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπους της Πολιτείας αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης ενώ την εναρκτήρια τοποθέτηση του Συνεδρίου, θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. G.J. Tsounis.

    Τον προλογισμό των Πάνελ Εργασιών έχουν αναλάβει επίτιμοι καλεσμένοι όπως οι κκ. F. Parente, Χ. Λαμπρόπουλος, Σ. Κουνενάκη- Ευφραίμογλου, Χ. Θεοχάρης, J. Fernandez, Π. Τσακλόγλου, Π. Καρασιώτου, Χ. Σταϊκούρας.

    Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των σημαντικότερων Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, Πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, επίτιμοι καλεσμένοι – παράγοντες της Ελληνικής Αγοράς καθώς και οι μεγαλύτερες Ενώσεις Επενδυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μέλη της Better Finance.

    Τι θα παρακολουθήσετε μέσω των Πάνελ Εργασίας:

    Πάνελ 1: Επενδύσεις & Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: Κίνητρα & Υποστήριξη Επενδύσεων.

    Πάνελ 2: Εταιρική Βιωσιμότητα. Η επίδραση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Επενδυτικές Στρατηγικές: το νέο Πλαίσιο

    Πάνελ 3: Σχεδιασμός Ενιαίας Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς. Ενίσχυση της Επενδυτικής Εμπιστοσύνης & Προστασίας των Επενδυτών.

    Πάνελ 4: Ο ρόλος των Επαγγελματικών Ταμείων στην ανάπτυξη. H Επενδυτική Διαχείριση των Ταμείων και η Αξιοποίηση του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP).

    Τον Συντονισμό των Πάνελ Εργασιών έχουν αναλάβει έγκριτοι Έλληνες Δημοσιογράφοι και παράγοντες Ευρωπαϊκών Ενώσεων  (Σ. Ροδοπούλου, Μ. Πρωτονοτάριου, Ν. Νεκτάριος, J. Benner-Heinacher,  Χ.Κώνστας).

    Η Γλώσσες Εργασίας του Συνεδρίου θα είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά με αντίστοιχη ταυτόχρονη διερμηνεία ενώ το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί παράλληλα και διαδικτυακά.

    (Για να δείτε όλους τους ομιλητές και να παρακολουθήσετε το Συνέδριο  https://www.helinas.gr/el/sunedrio-hellinas-and-bf).



    ΣΧΟΛΙΑ