ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νόμιμη κρίθηκε τελικά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 12 Μαΐου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού και παρότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο τυπικούς λόγους, την έκρινε παράνομη.
Ακολούθησε έφεση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση να καταστεί αναδρομικά νόμιμη, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε με την απόφαση του Εφετείου.
Στο μεταξύ, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού.
Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι- σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από το Δεκέμβριο του 2021, και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε πρωτόδικα η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΕΗ: Στα 15,6 λεπτά η κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Ιούλιο
- Santander: Συμφώνησε να αγοράσει την TSB του ομίλου Sabadell για 2,7 δισ. λίρες
- Είκοσι πολιτείες κατηγορούν τον Τραμπ για κοινοποίηση δεδομένων του Medicaid στην Υπηρεσία Μετανάστευσης
- Χαρδαλιάς: Πώς προχωρούν τα έργα του αναπτυξιακού Περιφερειακού Προγράμματος
