ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Μόσχα απέρριψε το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, δια στόματος του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «το σχέδιο αυτό είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα» και όποιος το συνέταξε «μοιάζει να βασίσθηκε σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου και στα ψεύδη της Ουκρανίας».
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας συμπλήρωσε ότι «η προτεινόμενη πλήρης αυτονομία της Κριμαίας από την Ουκρανία θα ήταν σίγουρα αιτία πολέμου».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο τέλος υπογράμμισε σήμερα ότι «υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ προς τα δυτικά Βαλκάνια».
Διαβάστε επίσης
Μεντβέντεφ: Πιθανή σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ με κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή επίθεση του NATO
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαμάς: Αρνείται τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για επικείμενη παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Washington Post: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ από τηλεφώνου το Ντονέτσκ για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Κοντογεώργης για Τσίπρα: Δουλεύουμε για το παρόν και το μέλλον, δεν μας αφορά το παρελθόν και η τοξικότητά του
- Η απάντηση Τραμπ στο «Νο Kings»: Παρουσιάζεται ως βασιλιάς σε AI βίντεο να βομβαρδίζει τους διαδηλωτές με περιττώματα
