ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
«Η ανάμνηση μελανών σελίδων του παρελθόντος είναι οδηγός για την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα της επετείου για την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:
«107 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων και της συστηματικής εξόντωσης 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων.
Η ανάμνηση μελανών σελίδων του παρελθόντος είναι οδηγός για την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι ένα μέλλον ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού για όλους».
Σακελλαροπούλου: Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας
«Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή της για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Όπως αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου «Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα. Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών».
Διαβάστε επίσης
Τα μηνύματα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα
Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε μακριά από την απειλή του κορονοϊού για πρώτη φορά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΔΜΗΕ: Ιστορικά υψηλά κι ενώ τρέχει το book στο Λονδίνο
- Κεραμέως: Στις Βρυξέλλες η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις ως παράδειγμα προς μίμηση για τα κράτη-μέλη
- Ανδρουλάκης στη ΓΣ του ΣΕΒ: Μόνο το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχο την ανάκαμψη της παραγωγικότητας της εργασίας
- Alpha Bank: Γιατί η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια; Οι αιτίες και το πλαίσιο της απόφασης (γραφήματα)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.