ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βασίλης Κικίλιας: Σημαντικά βήματα από Ελλάδα και Κύπρο στη ναυτιλία και τις υποδομές προς όφελος των λαών μας
Θετικές ειδήσεις αναφορικά με τη φετινή τουριστική σεζόν διαπίστωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν εφησυχάζουμε, «δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, το 40% των ξενοδοχείων της περιοχής είναι ήδη ανοιχτά και η κίνηση των επισκεπτών κρίνεται πολύ ικανοποιητική σε βαθμό που είναι στο ίδιο ή και λίγο καλύτερο επίπεδο με το 2019, γεγονός που οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό πτήσεων από το εξωτερικό και την έναρξη της σεζόν νωρίτερα από το παρελθόν.
Η κάμψη του ρυθμού των νέων κρατήσεων με την έναρξη του πολέμου έχει αναστραφεί και επανέλθει σε θετικό πρόσημο. Τα θετικά αυτά νέα συνέπεσαν και με την ανακοίνωση από την εταιρεία ερευνών Αirdna, που βρίσκει τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη στην αύξηση της ζήτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με ποσοστό αύξησης κατά 232% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2021.
Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε σχετικά: «Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι θετικές ειδήσεις αναφορικά με την φετινή σεζόν. Τα θετικά στοιχεία όμως δεν μας εφησυχάζουν και δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Η ρευστή κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την πανδημία που δεν έχει εκλείψει, απαιτεί συντονισμό των προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να φέρουμε τους πόρους εκείνους που θα στηρίξουν τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική οικογένεια».
Διαβάστε επίσης:
Bραχυχρόνια μίσθωση: Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα για καταλύματα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021
Κικίλιας: Προτεραιότητά μου το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Boyden: Το brain gain ανώτερων στελεχών στην Ελλάδα, οι νέες απαιτήσεις και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας
- Χρηματιστήριο: Πώς ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ μαζεύουν όλο το χρήμα από τα άλλα blue chips
- Η Safra Sarasin ανοίγει γραφείο στην Αθήνα με επικεφαλής τη Λία Πιτταούλη – Νέο κεφάλαιο στο private banking
- Σε στάση αναμονής η Κ.Ο. της ΝΔ – Νέα μηνύματα Μητσοτάκη για τον ρόλο των βουλευτών και το επιτελικό κράτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.