ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προχώρησαν οι ΗΠΑ την Τετάρτη, μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στοχεύουν ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και αξιωματούχους του Κρεμλίνου και μέλη των οικογενειών τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, οι κυρώσεις απαγορεύουν τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία, ενώ αφορούν και τα ενήλικα παιδιά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και τα μέλη της οικογένειας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Εν τω μεταξύ, ανώτερος κυβερνητικών αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εάν ο Πούτιν αλλάξει πορεία όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν και ενδεχομένως να αρθούν.
Διαβάστε επίσης
Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την Ουκρανία
Πούτιν: Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επισιτιστική κρίση εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Saudi Aramco: «Επικίνδυνα χαμηλά» τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου – Έως δύο χρόνια για την αναπλήρωσή τους
- Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
- Efood business: η νέα υπηρεσία του efood για εταιρικές παροχές εργαζομένων
- ΥΠΑΑΤ: Αυξημένη κατά 1,31% η οινοπαραγωγή για το 2026-2027 – Στα 1,67 εκατ. εκατόλιτρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.