• Business

    Μ. Δαμιανάκης: Aυτά είναι τα πλάνα μας για το 2016

    • NewsRoom


    Τους βασικούς στόχους της εισηγμένης εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ Κρητών Άρτος για το 2016, παρουσίασαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της κ. Μανόλης Δαμιανάκης, καθώς και ο εμπορικός της διευθυντής κ. Χρήστος Κατσούλας.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη της Κρητών Άρτος, οι βασικότεροι στόχοι για το 2016 είναι:

    • Η διατήρηση της θέσης της εταιρείας στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

    • Η ισχυροποίηση του brand name (εμπορικού σήματός της).

    • Και η έμφαση στην αύξηση των πωλήσεων των φυσικών snacks ΜΙΚΙΟ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Παράλληλα, επισημάνθηκε και ο ευρύτερος στόχος της Κρητών Άρτος να λανσάρει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών κρητικών τροφίμων από επιχειρήσεις της Μεγαλονήσου μέσα από το brand name «Κρητών Γεύσεις».

    Ο πρόεδρος της κρητικής εταιρείας αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά παράγοντες που εμποδίζουν σήμερα την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τόνισε παράλληλα τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από την τρέχουσα οικονομική κρίση, τονίζοντας πως αυτές τις ευκαιρίες προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η Κρητών Άρτος.

    Το 2015 προβλέπεται να κλείσει για την εισηγμένη με αυξημένο κύκλο εργασιών (γύρω στα 5,7 εκατ. ευρώ, έναντι 4,88 εκατ. το 2014) και με διευρυμένη κερδοφορία. Στα σημαντικά γεγονότα του 2015 συγκαταλέγονται οι μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν τόσο στα προϊόντα για την βελτίωση της ποιότητάς τους, όσο και στις συσκευασίες, ενώ θα πρέπει να τονιστεί και η επιθετική πολιτική μάρκετινγκ-προσφορών που ακολουθεί η εταιρεία κατά τον τελευταίο μήνα του έτους.

    Οι εξαγωγές που ξεκίνησαν ουσιαστικά μόλις προ διετίας αποτελούν πλέον διψήφιο ποσοστό επί των πωλήσεων. Τα προϊόντα της Κρητών Άρτος κατευθύνονται σε αλυσίδες λιανικής πολλών χωρών και βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σειρά συζητήσεων προκειμένου η λίστα των αλυσίδων λιανικής με τις οποίες συνεργάζεται στο εξωτερικό, να διευρυνθεί (στις διαπραγματεύσεις συγκαταλέγεται και μεγάλη αλυσίδα super market στην Τουρκία).

    Η Κρητών Άρτος διαθέτει μονάδα παραγωγής παραδοσιακών κρητικών προϊόντων αρτοποιίας και snack με βάση την κρητική μεσογειακή διατροφή, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυσικές πρώτες ύλες, άλευρα ολικής άλεσης και παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης.

    Λειτουργεί κάτω από τα συστήματα ποιότητας HACCP ΕΛΟΤ 1416, IFS Higher Level και BRC και συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής στην Ελλάδα (Carrefour, ΑΒ Βασιλόπουλος-Delhaize Group, Lidl, Μασούτης, Σκλαβενίτης, Μετρό, ΜΑΚΡΟ, Βερόπουλος SPAR, Γαλαξίας, ΕΛΟΜΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ).



    ΣΧΟΛΙΑ