ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη διαμαρτυρία της Ουκρανίας για την ένταξη των λιμένων Μπερντιάνσκ και Μαριούπολης στον κατάλογο λιμένων της Ρωσίας
Ο επικεφαλής της μίας από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε στη Μαριούπολη, πόλη που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό, για να επιβλέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το «υπουργείο Πληροφοριών» του Ντονέτσκ δείχνει τον Ντένις Πουσίλιν να επισκέπτεται ένα «κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας» που οργάνωσε ο ρωσικός στρατός σε ένα υπόστεγο. Δεκάδες άνθρωποι παραλαμβάνουν τρόφιμα.
Η αυθεντικότητα αυτού του βίντεο δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Μέσα ενημέρωσης των αυτονομιστών μετέδωσαν ότι ο Πουσίλιν συνοδευόταν από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ρωσικού Κοινοβουλίου, τον Αντρέι Τούρτσακ και από τον Ρώσο βουλευτή Ντμίτρι Σάμπλιν.
«Ο Ντένις Πουσίλιν και οι Ρώσοι προσκεκλημένοι έλεγξαν το έργο του κέντρου ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Μαριούπολης, το οποίο οργανώθηκε από το πολιτικό κόμμα Ενωμένη Ρωσία», δηλαδή το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ο αυτονομιστικός ιστότοπος DNR. «Οι άνθρωποι έλαβαν ψωμί, νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ιατρική βοήθεια, ένα κουζινάκι γκαζιού και γεννήτριες για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε.
Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι προς το παρόν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ο Τσετσένος Καντίροφ υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το δημαρχείο της Μαριούπολης
Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Για πρώτη φορά στις 6.9000 μονάδες ο S&P 500 παρά την πίεση της Oracle
- Πετρέλαιο: Απώλειες κοντά στο 1,5% για Brent και WTI
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει αύξηση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις
- Θάνος Πετραλιάς: «Διεθνής αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας μας» η εκλογή Πιερρακάκη