ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Πούτιν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο έδαφος. Ο Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ότι η δήλωση για μόνιμη κατάπαυση πυρός με την Ουκρανία θα ανοίξει τον δρόμο για μακροπρόθεσμη λύση.
Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη παρακολούθησης της ανθρωπιστικής κατάστασης στο έδαφος, με την αποτελεσματική λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι μια συνάντηση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί μόνο για να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.
«Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση· θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Διαβάστε επίσης
Τουλάχιστον 21 νεκροί από πυρά ρωσικού πυροβολικού κοντά στο Χάρκοβο
Ουκρανία: Από τα ερείπια του θεάτρου στη Μαριούπολη έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 130 άνθρωποι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΟΔΥ: Σε έξαρση η «σούπερ γρίπη» – Ναι στο εμβόλιο ακόμη και τώρα, ποιοι να προσέξουν
- Τέλος τα «συσσίτια» στις ευάλωτες οικογένειες, έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες – Το σχέδιο της Δόμνας Μιχαηλίδου
- Ο διχασμός για το γκέι φιλί και η καταγγελία, οι φήμες για τα κανάλια που πωλούνται, το «όχι» του Σαββίδη, η επιτυχία του Κυριακού, το ντέρμπι στο ΑΠΕ και όσα έγιναν στη Γιορτή των Κορυφαίων
- Κοινωνικές κατοικίες στα νησιά: όταν ο Λιβάνιος δίνει λύση