ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι κήρυξε απόψε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ουκρανική κρίση.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού. Η Ιταλία, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της, συνολικά θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.
Παράλληλα, πρόκειται να διατεθούν 174,4 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας εντός του ΝΑΤΟ. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, θα δαπανήσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω προστασία των πρεσβειών και μορφωτικών ινστιτούτων της χώρας στο εξωτερικό.
Διαβάστε επίσης
Ιταλία: Ο Ντράγκι παρουσίασε μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής της ενέργειας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποστολάκη: Διεύρυνση των ανισοτήτων και παρασιτική ανάπτυξη το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών
- Ocean Management (Οικογένεια Πρίφτη): Αγόρασε το πέμπτο πλοίο της με $25,5 εκατ.
- Politico: Το Κίεβο είναι πρόθυμο να εγκαταλείψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, είπε ο Ζελένσκι
- Ιωάννα Προκοπίου: Χρειαζόμαστε ένα σταθερό κανονιστικό περιβάλλον – mononewsTV