ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Κατάφωρη παραβίαση του δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ» αποτελεί η αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στην Ουκρανία αναφέρει με tweet της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναγνώρισε την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουχάσνκ.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει: «Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Η απόφαση για την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ θα παρθεί σήμερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Στα 7 δισ. ευρώ πλησιάζει η κεφαλαιοποίηση
- OpenAI: Ζητά από τον δικαστή να απορρίψει την αγωγή της Apple για παραβίαση εμπορικών απορρήτων
- ΥΠΕΝ: LIVE η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
- «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.