• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Αίτημα Κούγια να διακοπεί η δίκη μέχρι τον Μάρτιο

    • NewsRoom
    Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στα Δικαστήρια για την υπόθεση βιασμού τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών

    O κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης συνοδεία αστυνομικών, προσέρχεται στα δικαστήρια, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022. Ξεκάνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του θεατρικού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για υποθέσεις βιασμού ανήλικων και ενήλικων ανδρών που του αποδίδονται. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος θα δικαστεί για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

    Αίτημα να διακοπεί η δίκη μέχρι τον Μάρτιο υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας.

    Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες.

    Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας εξαίρεσε τρεις γυναίκες, ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα.

    Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

    Ο κ. Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης, καθώς, όπως είπε, έχει υποχρεώσεις με σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα.

    Όπως ανέφερε, δε δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο.

    «Ζητούμε μία διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

    Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει εάν θα δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης.

    Κατηγορείται για 4 βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών

    Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του ομόφωνα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 4 βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών

    Μετά τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος του ελληνικού #MeToo που θα καθίσει στο εδώλιο για ειδεχθείς πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

    Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

    Στην πρότασή της, η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

    Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

    Δηλώσεις Κούγια:

    Διαβάστε επίσης:

    Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς

    Δημήτρης Λιγνάδης: Δικάζεται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

    Ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πλάκα ο 33χρονος που αυτοκτόνησε στην Καλλιθέα



    ΣΧΟΛΙΑ