ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ισπανία ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα βάλει τέλος στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα προστασίας στους εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα των κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον.
Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα υιοθετήσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης «το διάταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στο ραδιοσταθμό Cadena Ser.
Η Ισπανία είχε επαναφέρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στις 22 Δεκεμβρίου, μπροστά σε ένα έκτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε κυρίως από την μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Όμως «όλοι οι (υγειονομικοί) δείκτες βελτιώνονται», «ιδιαίτερα το ποσοστό πληρότητας» στα νοσοκομεία και η επίπτωση των κρουσμάτων, δήλωσε η υπουργός Υγείας.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.