• Κοινωνία

    Αλιβέρι: Αστυνομικός πυροβόλησε κατά ανήλικου Ρομά οδηγού – Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του αστυνομικού

    • NewsRoom


    Ένα νέο περιστατικό με πυροβολισμούς αστυνομικών κατά ανήλικου οδηγού Ρομά, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αλιβέρι.

    Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις καταγγελίες οργανώσεων των Ρομά, λίγο μετά τις 12 :00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά, μέχρι να σταματήσει αυτό στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη.

    Στο καταδιωκόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, που ανήκει στον πατέρα του οδηγού, επέβαιναν δύο αγόρια, οι Α. Γ. 15 χρ. οδηγός, ο Ι. Π. 15 χρ. Συνοδηγός, και τρία κορίτσια στο πίσω κάθισμα, οι Σ. Π. 14 χρ., η Χ. Π. 13 χρ. και η Χ. Π. μόλις 7 ετών. Ο οδηγός, που δεν είχε σήμα, αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

    Όταν τελικά ο 16χρονος οδηγός σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνόμου η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΡοΜα χωρίς Σύνορα.

    Σημάδια από άλλες σφαίρες ή από την ίδια, βρέθηκαν και στον τοίχο του σπιτιού, ενώ οι πυροβολισμοί των αστυνομικών κατά του αυτοκινήτου με τα πέντε ανήλικα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της καταδίωξης του αυτοκινήτου τόσο μέσα όσο και στον περιφερειακό δρόμο πριν τον οικισμό, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεκαπεντάχρονο οδηγό και επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 500 και 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός του μικρού, προσπάθησαν να πάρουν και το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν εξαιτίας της αντίδρασης των υπολοίπων κατοίκων του οικισμού.

    Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

    Μιλώντας στην τοπική σελίδα gegonota.news, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Αλεξάκης, ανέφερε πως εκπυρσοκρότησε το όπλο του αστυνομικού.,

    «Όταν ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά σε σήμα των αστυνομικών, μοιραία εκτιμάται ως κίνδυνος. Όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο μέσα στον οικισμό έγινε έλεγχος στον οδηγό. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, την ώρα που ο αστυνόμος προσπαθούσε να το βάλει στη θήκη του» είπε ο αστυνομικός διευθυντής.

    Εναντίον του νεαρού αστυνομικού σχηματίζεται δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρέας Λοβέρδος: Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας

    Στόλτενμπεργκ: Το NATO δεν σχεδιάζει να στείλει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία αν εισβάλει η Ρωσία

    Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες δυνάμεις έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, τους οφείλεται ένα ευχαριστώ



    ΣΧΟΛΙΑ