ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Politico: Η Ρωσία πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσουν να βοηθούν την Ουκρανία με αντάλλαγμα η ίδια να σταματήσει να στηρίζει το Ιράν
Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία και Καναδάς απομακρύνουν μέλη των οικογενειών υπαλλήλων τους από τις πρέσβείες τους στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι από 129 διπλωματικές αντιπροσωπείες που βρίσκονται στην Ουκρανία, μόνο τέσσερις χώρες, οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Βρετανία, και Γερμανία ενημέρωσαν το Κίεβο για την πρόθεση τους να απομακρύνουν μέλη του προσωπικού τους
Αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά ενημέρωσε για την απόφαση του να απομακρύνει προσωρινά από την Ουκρανία μέλη των οικογενειών των διπλωματών τους, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Λόγω της συνεχιζόμενης αυξημένης ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας και των αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, αποφασίσαμε να αποσύρουμε προσωρινά τα παιδιά του προσωπικού της καναδικής πρεσβείας κάτω των 18 ετών και τα μέλη των οικογενειών που τα συνοδεύουν», αναφέρει το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνεται ότι «η ασφάλεια των Καναδών, των δικών μας υπαλλήλων και των οικογενειών τους στις καναδικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα». Παράλληλα επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία του Καναδά στην Ουκρανία «θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση».
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει παρόμοια ανακοίνωση την Κυριακή μέσω της οποίας καλούσε τις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα, εκτιμώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναλάβει στρατιωτική δράση ανά πάσα στιγμή.
Το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο δικές του πηγές μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης πολιτών της συμπεριλαμβανομένων και διπλωματικών υπαλλήλων.
Το Ukrinform επικαλούμενο τον ειδησεογραφικό ιστότοπο NOS, μεταδίδει ότι ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα δήλωσε ότι «οι υπάλληλοι της ολλανδικής πρεσβείας στην Ουκρανία και οι οικογένειές τους μπορούν να επιστρέψουν στην Ολλανδία εάν το επιθυμούν»
Διαβάστε επίσης
Κρεμλίνο: Κατηγορεί την Ουάσινγκτον για κλιμάκωση της έντασης γύρω από την Ουκρανία
Σε επιφυλακή 8.500 Αμερικανοί στρατιώτες για αποστολή στην Ευρώπη σε περίπτωση ρωσικής εισβολής
Μπάιντεν: Θα μιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες για την ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Novibet ανεβάζει ρυθμούς στη Βραζιλία: Νέα γραφεία 2.000 τ.μ. με περισσότερους από 300 εργαζόμενους στο Σάο Πάολο
- Επιτροπή Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για την ΑΜΚ της Real Consulting και το ομόλογο της Premia
- Τέμπη: Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητάει να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για δίκαιη δίκη
- Χρηματιστήριο: Ασανσέρ με διακύμανση 11,3% η Εθνική, 11,24% η Πειραιώς και 11% η Alpha
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.