• Business

    Γ. Οικονόμου: Μειωμένες ζημίες, αλλά και μειωμένα έσοδα για την DryShips

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Σημαντικά μειωμένες ζημίες, αλλά και σημαντικά μειωμένα έσοδα σε ετήσια βάση, κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

    Ειδικότερα, η DryShips ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2016 ζημίες 5,25 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 820 εκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, στα -7,88 εκατ. δολάρια, από +1,57 εκατ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

    Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, οι καθαρές ζημίες της DryShips για το εννεάμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 121 εκατομμύρια δολάρια (έναντι 2,32 δις. δολαρίων το εννεάμηνο του 2015).

    Τα έσοδα της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας συρρικνώθηκαν κατά 76,2%, στα 12,1 εκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

    Όπως αναφέρει η DryShips, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση των δανείων της, με τρεις τραπεζικές διευκολύνσεις να έχουν ήδη ωριμάσει χωρίς να έχει καταβληθεί η τελική δόση, ενώ για τις υπόλοιπες η εταιρεία έχει επιλέξει να αναστείλει τις πληρωμές προκειμένου να διατηρήσει τη ρευστότητά της.

    Σημειώνεται ότι η εισηγμένη στον NASDAQ εταιρεία διαθέτει έναν στόλο αποτελούμενο από 15 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου τύπου Panamax, με συνολικό τονάζ περίπου 1,1 εκατ. τόνων, καθώς και έξι πλοία ανεφοδιασμού υπεράκτιων εγκαταστάσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η DryShips ήρθε σε συμφωνία για τη μετατροπή ενός δανείου ύψους 8,75 εκατομμυρίων δολαρίων σε 3,5 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές με την Sifnos Shareholders (που ελέγχεται επίσης από τον Γιώργο Οικονόμου), ενώ τον Δεκέμβριο η DryShips είχε πετύχει ένα αντίστοιχο deal για τη μετατροπή χρέους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε 4 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές, καθεμιά από τις οποίες έδινε πέντε δικαιώματα ψήφου.

    Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 7 Νοεμβρίου παραδόθηκε στον αγοραστή του το πλοίο τύπου Panamax Ocean Crystal. Τα έσοδα από την πώληση του πλοίου θα διατεθούν για το σχετικό δάνειο.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάρης Βαφειάς: Δεν έχω καμία ανησυχία για την εκλογή του Τράμπ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος: αποφασίστηκε η πώληση της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές ΗΠΑ: Είναι τρελοί οι Αμερικανοί-Δεν φαντάζεστε ποιον ψήφισαν για πρόεδρο



    ΣΧΟΛΙΑ