• Πολιτική

    Ανείπωτη τραγωδία στη Γαλλία: Νεκροί έξι μαθητές

    • NewsRoom


    Δύο κοριτσάκια 11 ετών υπέκυψαν σήμερα στα τραύματά τους, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση χθες ενός τρένου με ένα σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς, στα Ανατολικά Πυρηναία, κοντά στην πόλη Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν χθες κατά την σύγκρουση του τρένου με το σχολικό λεωφορείο που τους μετέφερε.

    Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, οι τραυματίες του τραγικού αυτού δυστυχήματος ανέρχονται τώρα σε 18, οι 14 εκ των οποίων είναι μαθητές ηλικίας 13-17 ετών.

    Η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα διορίσει έναν διυπουργικό συντονιστή για να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

    Ο κρατικός αυτός εκπρόσωπος “θα βρίσκεται εκεί ήδη από αύριο” για να σταθεί “στο πλευρό των οικογενειών και να τους προσφέρει υποστήριξη, να τους ενημερώνει, να τους βοηθάει στα διαβήματά τους” και θα είναι παρών “μακροπρόθεσμα”, σημείωσε η υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στο Europe 1.

    Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας της Περπινιάν, Ζαν-Ζακ Φανί, δήλωσε πριν από λίγο ότι οι αρχές ανέκριναν χθες το βράδυ τον οδηγό του τρένου το οποίο προσέκρουσε στο σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση της πόλης Μιλάς, κόβοντας στα δύο το σχολικό όχημα, και πρόσθεσε ότι αυτήν την ώρα γίνονται κι άλλες ανακρίσεις.

    Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ανακριθεί και η οδηγός του σχολικού λεωφορείου η οποία έχει τραυματιστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαλλία: Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο



    ΣΧΟΛΙΑ