• Πολιτική

    Γαλλία: Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο

    • NewsRoom


    Τέσσερις νεκροί – εκ των οποίων οι δύο παιδιά – και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στη Γαλλία. Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από την πόλη Περπινιάν της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν άλλα επτά άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής όλα τα θύματα του δυστυχήματος είναι παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Όλα τα θύματα προέρχονται από το σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 30 άτομα.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τα συλληπτήρια του στις οικογένειας των θυμάτων. «Η σκέψη μου στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος με το σχολικό λεωφορείο και στις οικογένειές τους. Η κρατική μηχανή έχει συνολικά κινητοποιηθεί για την εξυπηρέτησή τους», έγραψε στο Twiiter ο Γάλλος πρόεδρος.Στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ και η υπουργός Μεταφορών, Ελιζαμπέτ Μπορν.

    Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, το λεωφορείο χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του από το συρμό του τρένου. Εκπρόσωπος των γαλλικών σιδηροδρόμων σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF διαβεβαίωσε ότι το επίπεδο των γραμμών ήταν άρτιο και λειτουργικό. Το τρένο έτρεχε εντός των επιτρεπτών ορίων με 180 χιλιόμετρα την ώρα και οι 25 επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους.

    Στο σημείο έσπευσε και ελικόπτερο, προκειμένου να μεταφέρει τους τραυματίες που βρίσκονται σε κρισιμότερη κατάσταση, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο δίκτυο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καναδάς: Συνετρίβη αεροπλάνο με 25



    ΣΧΟΛΙΑ