• City Stories

    Το Park Your Cinema επιστρέφει με δωρεάν ταινίες και γιορτινή διάθεση στο ΚΠΙΣΝ

    κπισν

    Πηγή: www.snfcc.org


    Το Park You Cinema αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που στηρίζεται στις προβολές διάφορων κινηματογραφικών ταινιών. Μας κράτησε συντροφιά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο με πολλά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης και με φιλμ για τους μικρούς μας φίλους, ενώ τώρα βάζει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών.

    Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης στο “κάλεσμά” του, πρόκειται να παρακολουθήσουμε:

    “Φιλμ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές θεατών, που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, που ονειρεύεται να τον μαγέψουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη. Χολιγουντιανές παραγωγές που έχτισαν αγέραστους μύθους και πρόσφεραν τη φυγή σε χρόνια που η ανθρωπότητα είχε την ανάγκη της φυγής μέσα από το σινεμά. Έργα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσφέρουν αυτό το είδος της απόδρασης στους θεατές ολόκληρου του πλανήτη.”

    Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και για να τις παρακολουθήσετε είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή, καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός θέσεων (εδώ). Η προεγγραφή για τα Μέλη ξεκινά τη Δευτέρα 18/12 στις 12.00 το μεσημέρι και η προεγγραφή για το κοινό ξεκινά την Τρίτη 19/12 στις 12.00 το μεσημέρι. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, μιας και όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πως οι προβολές ξεκινούν στις 11.30.

    Μαίρη Πόπινς

    • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017: Μαίρη Πόππινς (1964)

    Ένας αμελής πατέρας προσλαμβάνει για γκουβερνάντα των παιδιών του μια μυστηριώδη γυναίκα που αποδεικνύεται πως διαθέτει μαγικές ικανότητες για να στρώσει τη δυσλειτουργική του οικογένεια!

    Το θρυλικό musical που συνδυάζει σκηνές live-action και animation, παρέμεινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του studio της Disney για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Προτάθηκε για 13 Oscar, βραβεύτηκε σε 5 κατηγορίες (πρώτου γυναικείου ρόλου, μοντάζ, μουσική, οπτικών εφέ και τραγουδιού για το Chim Chim Cher-ee). Η Julie Andrews κάνει εδώ το…supercalifragilisticexpialidocious ντεμπούτο της στο σινεμά.

    Σκηνοθεσία: Robert Stevenson
    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Χιονάτη

    • Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017: Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (1937)

    Εξόριστη σε ένα δάσος, εξαιτίας της αντιζηλίας που είχε με την κακιά μητριά της, μια όμορφη πριγκίπισσα βρίσκει αναπάντεχους συμμάχους στο πρόσωπο επτά εκκεντρικών νάνων! Η πρώτη μεγάλου μήκους animated ταινία του studio της Disney βασίστηκε σε ένα κλασικό παραμύθι των αδελφών Grimm, αν και η επιτυχία της ξεπέρασε τη φήμη της αρχικής πηγής. Προσαρμόζοντας πληθωριστικά τις εισπράξεις του φιλμ μονάχα από τα αμερικανικά ταμεία, παραμένει μέχρι σήμερα στο top 10 του box-office όλων των εποχών!

    Σκηνοθεσία: David Hand
    Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

    Πίτερ Παν

    • Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017: Πίτερ Παν (1953)

    Στο Λονδίνο των αρχών του 1900, τρία αδέλφια ζουν την περιπέτεια της ζωής τους, ακολουθώντας το φανταστικό τους ήρωα μέχρι τον μαγικό τόπο της Neverland. Η 14η παραγωγή animated ταινίας μεγάλου μήκους της Disney βασίζεται σε ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο του Σκοτσέζου J. M. Barrie, το οποίο σύστησε στην pop κουλτούρα το μύθο του αγοριού που δεν μεγάλωνε ποτέ. Ο ήρωας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο (ενηλίκων) The Little White Bird του 1902 και έκανε ντεμπούτο σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου δύο χρόνια αργότερα. Ο ίδιος ο Walt Disney τον είχε υποδυθεί σε σχολική του παράσταση!

    Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
    Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

    Σταχτοπούτα

    • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017: Η Σταχτοπούτα (1950)

    Η ευγενική και πανέμορφη Σταχτοπούτα δεν μπορεί να πάει στο χορό του παλατιού γιατί η κακιά μητριά της ελπίζει να παντρολογήσει μια από τις δύο κόρες της με τον πρίγκιπα. Δύο ποντικάκια και μία καλή νεράιδα θα σώσουν την κατάσταση! Το παραμύθι του Charles Perrault διασκευάζεται για το σινεμά και σώζει το studio της Disney από οικονομική καταστροφή (καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεπε τη διανομή των animated παραγωγών του στην Ευρώπη). Το γυάλινο γοβάκι φορέθηκε άλλες δύο φορές (για το home entertainment), ενώ το 2015 ο Kenneth Branagh σκηνοθέτησε και μια live action εκδοχή της ιστορίας.

    Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
    Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σας αρέσει η φιλοσοφία; Μην χάσετε τις δωρεάν εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πέντε δωρεάν χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακαλύψτε τις δωρεάν εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ο «Χριστουγεννιάτικος Κόσμος» του ΚΠΙΣΝ!



    ΣΧΟΛΙΑ