• Business

    Ryanair: Δεκατρία νέα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom


    Η Ryanair συνεχίζει την επιχειρηματική της επέκταση, στηρίζοντας τον εγχώριο τουρισμό και τις μετακινήσεις, με την έναρξη δεκατριών νέων δρομολογίων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. H Ryanair αναμένει φέτος αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 14% με τη διακίνηση 5,7 εκατ. επιβατών, ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της, David O’ Rien, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του χειμερινού πτητικού προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου, το χειμερινό πρόγραμμα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για το 2018 περιλαμβάνει 13 νέα δρομολόγια και επιπρόσθετες πτήσεις σε άλλα πέντε δρομολόγια.

    Τα νέα δρομολόγια

    Συγκεκριμένα, για την Αθήνα η Ryanair θα περιλαμβάνει έξι νέα δρομολόγια προς: Άκαμπα (δύο εβδομαδιαίως), Κατάνια (δύο εβδομαδιαίως), Δουβλίνο (δύο εβδομαδιαίως), Αϊντχόφεν (τρία εβδομαδιαίως), Μαρρακές (δύο εβδομαδιαίως) και Παλέρμο (δύο εβδομαδιαίως). Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς Βουκουρέστι (μία εβδομαδιαίως), Θεσσαλονίκη (τρεις ημερησίως) και Σόφια (μία ημερησίως). Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια ανέρχονται συνολικά σε 25 (αύξηση 10%) και, όπως εκτιμάται, με αυτά θα μεταφερθούν 2,9 εκατ. επιβάτες ετησίως.

    Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θα πραγματοποιεί φέτος δύο νέα δρομολόγια προς Μπολόνια (δύο εβδομαδιαίως) και Νυρεμβέργη (δύο εβδομαδιαίως), ενώ επαναφέρει πέντε δρομολόγια προς Μπρατισλάβα (δύο εβδομαδιαίως), Χανιά (τέσσερα εβδομαδιαίως), Αμβούργο (δύο εβδομαδιαίως), Παρίσι Μποβέ (δύο εβδομαδιαίως), Βαρσοβία Μοντλίν (δύο εβδομαδιαίως). Επιπλέον, θα πραγματοποιεί πτήσεις προς Μιλάνο Μπέργκαμο (τρεις εβδομαδιαίως) και Βρυξέλλες (τρεις εβδομαδιαίως). Συνολικά, από τη συμπρωτεύουσα η εταιρεία θα πραγματοποιεί 21 δρομολόγια μεταφέροντας 1,7 εκατ. επιβάτες ετησίως (αύξηση 21%).

    Το επιβατικό κοινό της Ελλάδας και οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν από τώρα κρατήσεις για ταξίδια έως τον Μάρτιο του 2019 και με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του νέου χειμερινού προγράμματος Αθήνας για το 2018, η εταιρεία προσφέρει εισιτήρια με ναύλους των 16,99 ευρώ για ταξίδια έως τον Μάιο, εφόσον η κράτηση πραγματοποιηθεί έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής (9 Μαρτίου).

    Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του χειμερινού προγράμματος, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Fraport για τις αυξημένες χρεώσεις που θα ισχύουν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την 1η Απριλίου, οι οποίες, όπως είπε, δυσκολεύουν την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης προς τη χώρα, ιδιαίτερα σε μήνες χαμηλής ζήτησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ellinair ενισχύει τον στόλο της με δύο νέα αεροσκάφη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Barclays: «Βγάλτε τα λεφτά από το στρώμα και επενδύστε σε μετοχές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Παππαδάκης: Super αγορά για την Kassian Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ