• Business

    Γιώργος Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ ετησίως από εξοικονόμηση ενέργειας


    Μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ το χρόνο θα επιτυγχάνουν τα ΕΛΠΕ από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια, πραγματοποιώντας επενδύσεις 25 εκ. ευρώ. Ειδικότερα οι ανάγκες των ΕΛΠΕ σε ενέργεια για τη διύλιση ανέρχονται σε 16,5 TWh οπότε η μείωση κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια με επενδύσεις βελτίωσης της λειτουργίας των διυλιστηρίων αποτελεί ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική.

    «Η βελτίωση της   ενεργειακής αποδοτικότητας και η επένδυση σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα αποτελεί τη στρατηγική του ομίλου με στόχο να ανταποκριθεί στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής»   σημείωσε, μιλώντας στο συνέδριο Athens Investment Forum ο Γιώργος Αλεξόπουλος, Executive member of Board of Directors and General Manager, Group Strategic Planning and New Activities Hellenic Petroleum S.A..

    Ταυτόχρονα πραγματοποιεί επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και δραστηριότητες χαμηλού άνθρακα. Ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία σύντομα ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολαταϊκά πάρκα 9 Mw στην Καρδίτσα ενώ   στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας υπάρχουν επενδύσεις ΑΠΕ 200 MW.

    Όπως είπε ο  πετρελαϊκός κόσμος στην Ευρώπη συμμερίζεται απόλυτα τους στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και  η πετρελαϊκή βιομηχανία  σχεδιάζει τη μετάβαση στη νέα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς δεν προβλέπεται να μειωθούν οι ανάγκες και η χρήση του πετρελαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Ανδριώτης (Αντιπρόεδρος ΔΕΗ): Κίνδυνος για το εμπορικό ισοζύγιο η ηλεκτροπαραγωγή από εισαγωγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: IBG: Στο 26,5% η άνοδος που προβλέπει για τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΠΕ: Tον Νοέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ