• Business

    Γ. Σχίζας (ΓΑΙΑΟΣΕ): «Πού βρίσκονται τα project σε Θριάσιο και στρατόπεδο Γκόνου – Τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι»

    Αθανάσιος Σχίζας διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ


    Αποφασισμένη να επισπύεσει την υλοποίηση των project σε Θριάσιο και στρατόπεδο Γκόνου εμφανίζεται η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Θανάσης Σχίζας μιλώντας στο mononews.gr επισημαίνει πως η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωρά τις διαδικασίες που πρέπει από την πλευρά της, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της.

    Ειδικότερα, όσον αφορά στο Θριάσιο η ΓΑΙΑΟΣΕ βρίσκεται εν αναμονής της απάντησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων. Ο κ. Σχίζας εκτιμά πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει «λευκός καπνός» από το ανώτατο δικαστήριο στην υπόθεση του Θριασίου, και τονίζει πως εάν δεν υπάρξουν άλλες επιπλοκές, τότε είναι δυνατόν τα έργα να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σύμβαση πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή και μετά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG Comp).

    Η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις μελέτες για τα έργα παράλληλα, με την διαδικασία των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, αναλαμβάνοντας το σχετικό ρίσκο, προκειμένου να επισπεύδει η έναρξη υλοποίησης του project. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που μέχρι του χρόνου δεν έχει προχωρήσει ένα σημαντικό μέρος του, η Ελλάδα κινδυνεύει με βαρύτατα πρόστιμα.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διενέργεια διαγωνισμού παραχωρησιούχος για τα 588 στρέμματα στο Θριάσιο από τα συνολικά περίπου 2.000 στρέμματα που έχει στην ιδιοκτησία της η ΓΑΙΑΟΣΕ είχε ανακηρυχθεί η κοινοπραξία της θυγατρικής της Τραπέζης Πειραιώς, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που συμμετέχει με ποσοστό 80% και της ελληνικής εταιρείας logistics, Goldair, που συμμετέχει με 20%. Η παραχώρηση έχει διάρκεια 60 ετών και προβλέπει την υλοποίηση δεσμευτικών επενδύσεων σε δύο φάσεις. Η πρώτη και άμεση προβλέπει κατασκευή 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων, τον εξοπλισμό του εμπορευματικού κέντρου και τη σιδηροδρομική διασύνδεσή του και η δεύτερη επιπλέον 115.000 τ.μ. σε ορίζοντα 5ετίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 158,4 εκατ. ευρώ και κατανέμεται στην πρώτη και δεύτερη φάση σε 90,5 εκατ. και 67,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

    Πρόοδος υπάρχει και στο εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Σχίζα, το αμέσως επόμενο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους και μετά να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Στόχος, όπως λέει, είναι μέχρι το τέλος του έτους να αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θανάσης Σχίζας: Νέο εμπορικό κέντρο, πάρκινγκ και χώρος πρασίνου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Χαραγκιώνης: Επανεξετάζει το project του outlet στο Capitol – Στο τραπέζι η μικτή αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου



    ΣΧΟΛΙΑ