• Business

    Ευ. Πιστιόλης: Οι πρώτες business του εφοπλιστή για το 2018

    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Με ένα νέο στρατηγικό deal ξεκινάει το 2018 για τον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη και τη ναυτιλιακή του εταιρεία Top Ships, καθώς συμφώνησε στην επέκταση τεσσάρων χρονοναυλώσεων MR2 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου με την εταιρεία Stena Bulk.

    Η συμφωνία προβλέπει την επέκταση των χρονοναυλώσεων για 12 μήνες και αφορά τα tanker Stenaweco Energy (χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής 2014), Stenaweco Elegance (χωρητικότητας 50.118-dwt και κατασκευής 2017), Stenaweco Evolution (χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής 2015) και Stenaweco Excellence (χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής 2016).

    Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας για τις συγκεκριμένες χρονοναυλώσεις αναμένεται να ανέλθουν σε 27,4 εκατομμύρια δολάρια. Για το 2018, ο στόλος της ναυτιλιακής είναι ναυλωμένος σε ποσοστό 94% και κατά 95% αν περιληφθούν και τα πλοία που ανήκουν εν μέρει σε κοινοπραξίες. Για το 2019 είναι 78% και 82%, για το 2020 είναι 77% και 81% και για το 2021 είναι στο 26% και 28% αντίστοιχα.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακή κ. Πιστιόλης, «το συνολικό ακαθάριστο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εσόδων από τις μέχρι τώρα ναυλώσεις του στόλου της εταιρείας ανέρχεται στα 131 εκατομμύρια δολάρια και αν προσθέσουμε σε αυτό και το 50% των εσόδων που προέρχονται από τα πλοία που διαθέτουμε μέσω κοινοπραξιών, τότε αυξάνεται περίπου στα 147 εκατομμύρια δολάρια».

    Και συνέχισε τονίζοντας πως «η επιχειρηματική μας στρατηγική αφοσιώνεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω επέκταση του στόλου μας, καθώς είναι σημαντικό να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο νούμερο από άποψη χωρητικότητας σχετικά με το μέγεθος του στόλου. Στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της εταιρείας αλλά και των συνεργιών μας».

    Η νέα εποχή για τη Stena Bulk

    Η Stena Bulk είναι μία από τις μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες εταιρείες δεξαμενοπλοίων παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο ανακοίνωσε τη νέα εταιρική της δομή μετά την πλήρη συγχώνευσή της με τη θυγατρική της Stena Weco.

    Αφού εξαγόρασε το 50% των μετοχών της Weco Shipping, η Stena Bulk δήλωσε ότι η δραστηριότητα που προηγουμένως διεξήχθη υπό την επωνυμία Stena Weco ενσωματώθηκε στη μητρική εταιρεία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία αναδιοργανώνει τις δραστηριότητές της σε τρεις τομείς: Στο αργό πετρέλαιο, στα προϊόντα πετρελαίου και χημικών αλλά και στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακά κέρδη για τις μετοχές των Ελλήνων εφοπλιστών. Ποιες ξεχώρισαν το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Ο οίκος Stifel χτυπάει «καμπανάκι» για τη Dynagas Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ