• Business

    Δημήτρης Μελισσανίδης: Αποχωρεί από την Aegean Marine – Στα 100 εκ. δολάρια το τίμημα των μετοχών του

    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.

    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.


    Ο εφοπλιστής κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ιδρυτής της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network Inc., ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή, η Aegean Marine ανακοίνωσε ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην επαναγορά 11.303.031 μετοχών αξίας περίπου 100 εκ. δολαρίων και οι οποίες ανήκουν στον ιδρυτή της, κ. Μελισσανίδη.

    Σύμφωνα με τους όρους της εξουσιοδότησης, η ναυτιλιακή θα πραγματοποιήσει την επαναγορά των μετοχών στο ποσό των 8,81 δολαρίων ανά μετοχή, με βάση την τιμή κλεισίματος της 16ης Αυγούστου του 2016. Συνολικά, η επαναγορά αντιπροσωπεύει περίπου το 22% όλων των μετοχών της Aegean Marine που έχουν εκδοθεί.

    Παράλληλα, ο κ. Μελισσανίδης, αφενός μεν, θα αφήσει τον ρόλο του επικεφαλής της εταιρικής ανάπτυξης της ναυτιλιακής (απόφαση με άμεση ισχύ), αφετέρου δε, η θέση του στο εξής θα είναι καθαρά συμβουλευτική καθώς θα παρέχει καθοδήγηση στη διοίκηση. Επιπλέον, θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει ότι η μετάβαση της Aegean Marine στη νέα εποχή να είναι ομαλή.

    aegean marine
    Νικόλας Ταβλάριος. Πρόεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc.

    “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μελισσανίδη, ως ιδρυτή της Aegean και πρωτοπόρο στον κλάδο του ανεφοδιασμού καυσίμων, για τις εξαιρετικές διοικητικές του ικανότητες και την αφοσίωσή του στην εταιρεία, από την ίδρυσή της 21 χρόνια πριν μέχρι και σήμερα”, δήλωσε ο κ. Νικόλας Ταβλάριος, ο πρόεδρος της Aegean Marine, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι “Διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα και θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη στρατηγική μας, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο κ. Μελισσανίδης θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία ως σύμβουλος και να παρέχει πολύτιμη καθοδήγηση”.

    Από τη μεριά του ο γνωστός εφοπλιστής δήλωσε ότι “Είναι τιμή μου που έπαιξα ρόλο στην εξέλιξη της Aegean και είμαι περήφανος που η εταιρεία σήμερα είναι ηγέτιδα δύναμη στη ναυτιλιακή αγορά και στον κλάδο του ανεφοδιασμού καυσίμων. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι στενά με τη διοικητική ομάδα έχοντας ρόλο συμβουλευτικό και να δω την Aegean να εξακολουθεί να βαδίζει στο δρόμο της επιτυχίας και της ανάπτυξης”.

    Ο κ. Ταβλάριος συμπλήρωσε τα λεγόμενα του κ. Μελισσανίδη καθώς πιστεύει πως αυτή η σημαντική επαναγορά μετοχών ενισχύει την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου για τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ότι θα συμβάλλει άμεσα και ουσιαστικά στην προσαύξηση των κερδών για όλους τους μετόχους. Ο ισχυρός ισολογισμός και οι δυνατές ταμειακές ροές της Aegean είναι δύο παράγοντες που ενισχύουν τη δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην κίνηση αυτή ενώ της επιτρέπουν ταυτόχρονα να κάνει επενδύσεις με γνώμονα την ανάπτυξή της και την αύξηση της αξίας των μετοχών.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η ναυτιλιακή είδε τα καθαρά της κέρδη να καταγράφουν σημαντική αύξηση της τάξεως του 30%. Αναλυτικά, η Aegean Marine ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν ανέλθει στο ποσό των 7,1 εκ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ