• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    To Brexit απειλεί να “λιώσει” το βούτυρο Lurpak

    • Bloomberg

    Peder Tuborgh, Arla


    Σε σημαντικές περικοπές δαπανών αναγκάζεται να προχωρήσει η εταιρία Arla Foods, που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, το γνωστό βούτυρο Lurpak, μετά από τις αρνητικές συνέπειες που βίωνει λόγω του επικείμενου Brexit.

    Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε ότι πρέπει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ (500 εκατομμύρια δολάρια), που προέκυψαν από την τεράστια μείωση των νομισμάτων ως επακόλουθο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πέρυσι, ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός έχασε 150 εκατ. ευρώ από τις διακυμάνσεις των ισοτιμιών των νομισμάτων, κυρίως της εξασθένησης της λίρας. Οι περικοπές κόστους ρεκόρ, οι οποίες θα διαρκέσουν πάνω από τρία χρόνια, είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουν ότι οι 11.200 αγρότες της Arla στη Βόρεια Ευρώπη θα εξακολουθήσουν να έχουν κέρδη, ανέφερε η εταιρία.

    “Δύο απροσδόκητοι παράγοντες έπληξαν τα αποτελέσματα μας, ενώ και οι δύο βρίσκονται έξω από τον έλεγχο μας”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Peder Tuborgh. “Πρόκειται για τις επιπτώσεις στην πραγματική μας απόδοση από το επιβαρυμένο λόγω Brexit νόμισμα, καθώς και στον αντίκτυπο από την διακύμανση των τιμών βασικών εμπορευμάτων στα λίπη και τις πρωτείνες.”

    Η εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία απασχολεί συνολικά 19.000 άτομα, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσει πόσες θέσεις εργασίας θα μειωθούν.

    Η Arla πραγματοποιεί περίπου το 75% των προϊόντων της για την αγορά της Βρετανίας. Ο συνεταιρισμός Aarhus, με έδρα τη Δανία, παράγει το 25% των εσόδων του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεχάστε τις βίλες πάνω στη θάλασσα. Το νέο «αστέρι» των Μαλδίβων είναι κάτω από αυτήν! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alexandre de Rothschild: Ο πρίγκηπας διάδοχος στέφεται βασιλιάς της τραπεζικής δυναστείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Netflix απέδειξε ότι μπορεί να ανεβάζει τις τιμές χωρίς να χάνει πελάτες! Oι νέες συνεργασίες



    ΣΧΟΛΙΑ