• What's happening

    Πλήγμα για τον Φ. Φιγιόν: Εισαγγελική έρευνα για σκάνδαλο κατάχρησης 600.000 ευρώ

    Φιγιόν σκάνδαλο

    Ο Φρανσουά Φιγιόν με τη γυναίκα του Πενέλοπε


    Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε ο Γάλλος οικονομικός εισαγγελέας εναντίον της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, Πενελόπ, η οποία κατηγορείται πως καταχράστηκε 600.000 ευρώ από το κράτος, για υπηρεσίες που ποτέ δεν προσέφερε. 

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Le Canard Enchaine, η Πενελόπ Φιγιόν, σύζυγος του υποψηφίου της κεντροδεξιάς  για τις επόμενες Γαλλικές προεδρικές εκλογές, πληρώθηκε 600.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική συνεργάτης του συζύγου της, αλλά και του αντικαταστάτη του στην Εθνοσυνέλευση (το κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου) καθώς και για εργασία σε εφημερίδα με άξονα τον πολιτισμό, σε ένα συνολικό διάστημα 8 ετών.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα,επικαλούμενη δηλώσεις πρώην κοινοβουλευτικών υπαλλήλων, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κ. Φιγιόν εργάστηκε πραγματικά.

    Η έρευνα αποτελεί πλήγμα για τον κ. Φιγιόν, ο οποίος κέρδισε το χρίσμα της κεντροδεξιάς το Νοέμβριο.

    «Είμαι εξοργισμένος από την απέχθεια και τον μισογυνισμό που αποπνέει το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία στις εκλογές της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου.

    Σημειώνεται πως οι Γάλλοι βουλευτές λαμβάνουν πόρους από το γαλλικό κράτος για την πρόσληψη βοηθών και συμβούλων. Η πρόσληψη συγγενών δεν θεωρείται παράνομη. Στο παρελθόν και άλλοι Γάλλοι πολιτικοί είχαν προσλάβει τις γυναίκες τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: O Μανώλης Σφακιανάκης περιγράφει στο mononews.gr το νέο CSI

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Απογοήτευσαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα της Navios Midstream

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μάρτιν Σουλτς αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία



    ΣΧΟΛΙΑ