• What's happening

    Να πώς θα χτίσει το τείχος του ο Τραμπ με τα λεφτά των Μεξικανών

    Τραμπ


    Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως το Μεξικό θα πληρώσει για τη χρηματοδότηση του περιβόητου τείχους που θέλει να κατασκευάσει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και απ΄ότι φαίνεται βρήκε τον τρόπο να το κάνει, παρά την άρνηση  του Μεξικανού προέδρου Πένια Νιέτο.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο Τραμπ ετοιμάζεται να επιβάλει φόρο 20% στις εισαγωγές από Μεξικό, αν και τα στελέχη του Ρεπουμπλικάνου Κόμματος εκφράζουν την εκτίμηση πως ο φόρος δεν θα αφορά αποκλειστικά τη γειτονική χώρα.

    Την συγκεκριμένη αναφορά περί φόρου στις εισαγωγές έκανε ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. Είχε προηγηθεί η ακύρωση του ταξιδιού του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο στις ΗΠΑ, όπου θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο κ. Νιέτο αποφάσισε την ακύρωση του ταξιδιού μετά τις διακηρύξεις του κ. Τραμπ ότι προχωρεί με την κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο χωρών για να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ και ότι το κόστος του τείχους θα πληρωθεί από το Μεξικό.

    Ο κ. Νιέτο είχε δηλώσει από την Τετάρτη ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει «για κανένα τείχος», καθώς διαφωνεί με την κατασκευή του.

    Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter, κάλεσε τον Μεξικανό ομόλογό του να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, εάν επιμένει ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος.

    Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του πλουσιότερου ανθρώπου στην λατινική Αμερική. Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, που βρέθηκε στο επίκεντρο φραστικών επιθέσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Ο δισεκατομμυριούχος Σλιμ, είχε δήλωσε ότι τα σχέδια του Τραμπ θα καταστρέψουν την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Σλίμ φαίνεται να μετέβαλε τη στάση του, δηλώνοντας ότι αν επιτύχει ο Τραμπ, θα είναι καλά νέα για το Μεξικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως! O Ντόναλντ Τραμπ κρατά πλέον την τύχη του Αλέξη Τσίπρα στα χέρια του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσπασε νέο ρεκόρ ο Dow Jones, στα ύψη και ο Stoxx 600

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Ελλάδα περιμένει σιωπηλή τον Ερντογάν, μετά τις απειλές για την απόφαση του Αρείου Πάγου



    ΣΧΟΛΙΑ