• What's happening

    Η Άννα Βίσση, ο διάσημος Έλληνας, που συνελήφθη, και η σπείρα των Ρομά (upd)


    Από τις σελίδες των lifestyle περιοδικών στα χέρια της αστυνομίας, κατέληξε διάσημος κύριος του “καλού κόσμου” της Αθήνας που συνελήφθη μεταξύ άλλων στη γιγαντιαία επιχείρηση της εξάρθρωσης της σπείρας των Ρομά.

    Οι αποκαλύψεις για τη δράση των 8 οικογενειών των Ρομά, που δρούσαν με τη λογική της camora έχουν κατακλύσει το πανελλήνιο. Πριν από λίγο, οι 45 συλληφθέντες οδηγήθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

    Στους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για: εγκληματική οργάνωση, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης  (αφορά τρεις αστυνομικούς), ξεπλυμα μαύρου χρήματος, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοκατοχή, παραχάραξη και προμήθεια και κατοχή κάνναβης. Οι συλληφθένετες παραπέμφθηκαν σε ανακριτη και θα απολογηθουν Δευτέρα και Τρίτη.

    Οι σοκαριστικές ειδήσεις για τη δράση τους αλλά και ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στη σπείρα είναι ανήκουστος για τα ελληνικά χρονικά.

    Οι οικογένειες των Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσαν σε βίλες, κυκλοφορούσαν με Ferrari ενώ τα κλοπιμαία τα είχαν … χτίσει στους τοίχους των σπιτιών τους. Στο κύκλωμα των Ρομά, συμμετείχαν μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί, φύλακες security αλλά και ο γνωστός διάσημος Αθηναίος, συχνά συνοδός κυριών της ελληνικής showbiz, ο οποίος παλαιότερα είχε αναμιχθεί σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς που φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας των Ρομά, όταν έπεσε στα χέρια των αστυνομικών είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

    Μεταξύ των θυμάτων της σπείρας γνωστά ονόματα επιφανών Ελλήνων, όπως η Άννα Βίσση, ο μουσικός παραγωγός Τόνυ Μαυρίδης, η δημοσιογράφος του Alpha Ηρώ Καριοφύλλη κ.λπ. Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Βίσση αλλά και το σπίτι του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού ήταν από τα τελευταία θύματα της σπείρας των Ρομά.

    Η Αστυνομία είχε καταγράψει μέσα σε διάστημα ενός μήνα τέσσερις επιθέσεις τρεις διαρρήξεις και μία ληστεία- σε σπίτια επωνύμων, στις οποίες οι δράστες στόχευαν μεταξύ άλλων- το χρηματοκιβώτιο.

    “Είτε ξέρουν από πριν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο και προτιμούν να μπουν στο σπίτι όταν ο ιδιοκτήτης απουσιάζει είτε δεν ξέρουν και ζητούν από το θύμα να τους οδηγήσει σε αυτό. Παρατηρούμε ότι δεν πτοούνται από τις κάμερες ποντάροντας ότι έχουν κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αλήθεια αλλά μπορούμε να συλλέξουμε στοιχεία από άλλα συνηθισμένα λάθη που κάνουν, τα οποία δεν αναφέρουμε δημόσια για να μην τους κάνουμε πιο αποτελεσματικούς”, είχε δηλώσει πηγή της αστυνομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι μεγάλες αγωνίες της Ελένης Μενεγάκη. Τα 47 χρόνια, το επόμενο δικαστήριο και τα νούμερα που βουλιάζουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκωδικοποιώντας την Γιάννα Αγγελοπούλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε λίγες ώρες ο ανασχηματισμός. Ονόματα εκπλήξεις



    ΣΧΟΛΙΑ