• What's happening

    Οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!

    -Περιορίστηκε στα 75,3 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα το Σεπτέμβριο, από τα 78,5 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ (από 48,9 δισ. ευρώ). Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μειώθηκε στα 27,7 δισ. ευρώ από 29,6 δισ. ευρώ.

    -Οι κατευθυντήριες γραμμές του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού σχεδιασμού της Τράπεζας, οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα σύνταξης του σχεδίου αναδιάρθρωσης, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της Attica Bank, με οδηγό το προς σύνταξη σχέδιο, το οποίο θα υποβληθεί σύντομα προς αξιολόγηση στις εποπτικές αρχές.

    -Tην εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. «Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

    -“Ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ετοιμάζουμε, είναι ένας νόμος πολύ μεγάλης κλίμακας” δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της 1ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2016) στην οποία συμμετέχει. “Πρώτον, αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων. Δεύτερον συνδυάζει τα χρέη όλων των πιστωτών και δεν προσφέρει άλλα κίνητρα. Τρίτον, έχει αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, το οποίο είναι το κρίσιμο σημείο και φυσικά είναι μια διαδικασία η οποία έχει δικαστική επικύρωση, ακριβώς για να είναι 100% αξιόπιστη” επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ3.

    – Στο κόκκινο bag pack του Ευκλείδη Τσακαλώτου που περιοδεύει από το Eurogroup μέχρι και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτές τις ώρες η λίστα των υποψηφίων για τις κομβικές θέσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ο υπουργός Οικονομικών έχει πάρει τις εισηγήσεις από την Επιτροπή Επιλογής και όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου σήμερα, Παρασκευή (ή το αργότερο τη Δευτέρα) θα βγει λευκός καπνός για το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του ΤΧΣ, καθώς και των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποδομεί ο Ολάντ τον Τσίπρα: Ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ! Βρέθηκε πυροβολημένος αστυνομικός της ΕΥΠ στο Ελ. Βενιζέλος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ