• What's happening

    Ντροπή! Η Π. Δεβετζή επιστρέφει τα μετάλλια από Ολυμπιακούς και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

    • NewsRoom
    Δεβεντζή


    Ντοπαρισμένη βρέθηκε η Πηγή Δεβετζή, σύμφωνα με την IAAF και τη ΔΟΕ, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα το 2007, όπου κατέκτησε και στις δύο περιπτώσεις χάλκινα μετάλλια.

    Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Πηγή Δεβετζή, αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, φέρεται να έχει κάνει χρήση της ουσίας «στανοζολόλη». Χωρίς να υπάρχει ακόμη ωστόσο, επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε από την IAAF και τη ΔΟΕ τα χάλκινα μετάλλια στο τριπλούν και πλέον τα αποτελέσματά της για το παραπάνω χρονικό διάστημα ακυρώθηκαν και στους πίνακες των αποτελεσμάτων δεν υπάρχει το όνομά της.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η Π. Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό για άρνηση υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ (της είχε ζητηθεί το 2009 στην Ουκρανία), ενώ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο ΣΕΓΑΣ είχε επιβεβαιώσει το θετικό δείγμα της από το 2007 μετά από επανέλεγχο.  Επίσης, προ ημερών, η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” δημοσίευσε ότι βρέθηκε θετικό δείγμα της και για το 2008 στο Πεκίνο και πλέον η διεθνής ομοσπονδία ακύρωσε τα αποτελέσματά της από τις δύο διοργανώσεις.

    Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αφαιρείται μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες από Έλληνα αθλητή μετά το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει ο Λεωνίδας Σαμπάνης το 2004 στην άρση βαρώ. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αθλητή στίβου. Η Π. Δεβετζή στο Πεκίνο είχε πάρει το χάλκινο με άλμα στα 15.23μ, μετάλλιο που τώρα πηγαίνει στην Όλγκα Ριπακόβα από το Καζακστάν που ήταν 4η με 15.11μ. Το χρυσό παραμένει στα χέρια της Φρανσουά Μπανγκό Ετονέ (Καμερούν, 15.39μ) και το ασημένιο στην Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία, 15.32μ).

    Η Π. Δεβετζή έχει αποσυρθεί από τον πρωταθλητισμό από το 2009, ενώ αναμένεται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει χρήση καμίας απαγορευμένης ουσίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sfagi-sti-vouli-epithesi-tsipra-se-mitsotaki-gia-kanalarches-pou-kanoun-ti-vromiki-doulia-video/78045



    ΣΧΟΛΙΑ