• What's happening

    Οργή στη Βρετανία: Το Brexit κατέστρεψε τη διάσημη σοκολάτα Toblerone;

    • NewsRoom
    Toblerone

    Toblerone


    Ξεχείλισε η οργή των Βρετανών ύστερα από την “ατυχής” έκπληξη που τους επιφύλαξε η νέα συσκευασία της διάσημης σοκολάτας Toblerone. Και αυτό καθώς η εταιρεία παραγωγής της αναγκάστηκε να μειώσει το βάρος σε δύο από τις συσκευασίες της, αλλάζοντας το περίφημο σχήμα της, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

    14718685_1320380821330031_4332789348321816244_n

    Η εταιρεία παραγωγής της σοκολάτας «Mondelez International» ανακοίνωσε πως αυξάνει το κενό ανάμεσα στις σοκολατένιες τριγωνικές κορυφές της σοκολάτας, με σκοπό να μειωθεί το βάρος των προϊόντων των 400 γραμμαρίων και των 170 γραμμαρίων σε 360 και 150 γραμμάρια αντίστοιχα. Όπως εξήγησε, η αλλαγή ήταν αναγκαστική, καθώς το κόστος των υλικών της έχει αυξηθεί κατά πολύ. Το δίλημμα ήταν η αλλαγή του σχήματος ή η αύξηση της τιμής, διευκρίνισε η εταιρεία.

    tob

    Οι πιστοί θαυμαστές της  Toblerone πάντως, δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα την ανακοίνωση της εταιρείας, ούτε τις αλλαγές της. Έτσι, από το πρωί, εκατοντάδες μηνύματα διαμαρτυρίας κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η νέα μορφή της Toblerone δεν αφήνει την ίδια αίσθηση στους καταναλωτές, αναφέρουν οι περισσότεροι από αυτούς, ενώ οι περισσότεροι καταλογίζουν τις ευθύνες στο Brexit, αν και η ίδια η εταιρεία δεν θέλει να συνδέσει με αυτό τις αλλαγές. Και αυτό καθώς οι τιμές των προϊόντων στη Βρετανία έχουν… πάρει την ανηφόρα, από τη στιγμή που οι πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν “Ναι” στο δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

    Όπως σχολιάζουν, η νέα Toblerone «δείχνει απαίσια. Θα έπρεπε να διατηρήσετε το τριγωνικό σχήμα και να μειώσετε απλώς το μήκος».

    Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που κατανοούν την απόφαση της εταιρείας και εκτιμούν την ειλικρινή στάση της να εξηγήσει την κατάσταση στο κοινό, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που κάνουν αλλαγές, χωρίς καν να ενημερώσουν τους καταναλωτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Brexit θα κάνει τις βρετανικές οικογένειες φτωχότερες το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Η μεγάλη ήττα για την Theresa May. Τα επόμενα κρίσιμα βήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Brexit-Nemesis! Δεν θα ‘χει πάτο η κατρακύλα της Βρετανίας εκτός Ε.Ε.



    ΣΧΟΛΙΑ