• What's happening

    Οκτώβριος, ώρα για τις πρώτες Φθινοπωρινές εκδρομές -Ιδέες για διήμερα κοντά στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Γαλαξίδι


    Οι αναμνήσεις από το καλοκαίρι κοντεύουν να ξεθωριάζουν και εσύ έχεις πάρει ήδη χαρτί και μολύβι, ψάχνοντας τον επόμενο κοντινό προορισμό που θα σε κάνει να «φύγεις» για λίγο από την  βαβούρα της πόλης; Μην το ψάχνεις πολύ, οι παρακάτω 6 προορισμοί είναι ιδανικοί για να ηρεμήσεις, να χαρείς της ομορφιές της φύσης (όσο έχει ακόμη καλό καιρό) και να μην αφιερώσεις πολύ χρόνο στο «πήγαινε-έλα», πράγμα που συνήθως κουράζει.

    • Χωριά Ελικώνα, τα εναλλακτικά

    Δεν είναι in προορισμός (όπως ο γειτονικός Παρνασσός), αλλά είναι το τέλειο μέρος για βόλτα στο βουνό, πικνίκ και «τζιποπεριπέτειες». Τα χωριά του Ελικώνα είναι μόλις 1, 5 ώρα μακριά από την Αθήνα, είναι γραφικά με παλιά πετρόχτιστα σπίτια, ήρεμα, με κύριους πρωταγωνιστές τα έλατα, αλλά και παραδοσιακά, με την μονή του Όσιου Λουκά να σε «καλεί» να την εξερευνήσεις. Μόνο μην ξεχάσεις τα μποτάκια σου, σε περίπτωση που θέλεις να γίνεις ένα με την φύση.

    • Λουτράκι

    Απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και πραγματικά τα έχει όλα. Θάλασσα, βουνό, διασκέδαση, πολιτισμό, φαγητό και ποτό. Το Λουτράκι είναι ένας κλασικός προορισμός για οικογένειες το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο το κλιμα του είναι πιο φιλικό. Καταρχάς έχει το πασίγνωστο καζίνο, το οποίο έχει πάντα κόσμο, έχει τα ιαματικά νερά Λουτρακίου, ιδανικά για να χαλαρώσεις και έχει πολλές επιλογές για εξόδους. Μην ξεχάσεις αν θέλεις να δεις και κάτι πιο «ιστορικό», να επισκεφτείς το  Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του λογοτέχνη Λάμπη Αποστολίδη και τη Ρωμαϊκή έπαυλη στην περιοχή της Κατουνίστρας.

    • Ναύπλιο, το κλασικό

    Όσοι έχετε πάει ήδη φέτος, θα συμφωνήσετε πως μία επίσκεψη το χρόνο δεν είναι αρκετή. Η αλήθεια είναι πως το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός για όσους έχουν όρεξη για περπάτημα. Το Μπούρτζι, (το μικρό φρούριο που είναι χτισμένο σε νησίδα στο λιμάνι) και το Παλαμήδι δηλαδή το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη είναι οι all time classic προορισμοί που δεν πρέπει να χάσεις. Επίσης το βενετσιάνικο και ζεστό κλίμα των εστιατορίων, ξενοδοχείων και μπαρ θα σε κάνει να θέλεις μία μέρα να γυρίσεις την πόλη και μία μέρα να την περάσεις στα μαγαζιά.

    Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται «Δείπνα Μυστηρίου» – Τι είναι;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δύσκολη ζωή ενός fashion assistant -«Ξυπνάει τον σκύλο του σχεδιαστή, κάνει sexting με τον σύντροφο στιλίστριας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/o-zan-pol-gkotie-ekane-ta-onira-tou-kostoumia-ke-roucha/79796

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ