• What's happening

    Ρολόγια που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου για το ιδιαίτερο στυλ τους

    στυλ


    Δεν είναι λίγες οι φορές που το στυλ, η φινέτσα και η κομψότητα ξεχωρίζουν στις χολιγουντιανές ταινίες, με τους θεατές πέρα από αξιόλογες ερμηνείες, να διδάσκονται και στυλιστικά μαθήματα.

    Όλοι θυμόμαστε έντονα τα καλοραμμένα κοστούμια, τις φανταχτερές τουαλέτες και τα γρήγορα αυτοκίνητα που κατά καιρούς μέσω των ταινιών κλέβουν την παράσταση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα ρολόγια, τα οποία συχνά αποτελούν σήμα κατατεθέν για την γοητεία και το κύρος ενός άντρα. Χωρίς να επικεντρωνόμαστε στις ταινίες James Bond – παρότι τα Rolex Submarine και Omega Seamaster που φόρεσε ο Sean Connery ως 007 μεταμόρφωσαν το τοπίο – δεν είναι τα μόνα που θυμόμαστε. Την πρώτη θέση κατέχουν άλλα πιο περίεργα ρολόγια τα οποία θα δούμε στη συνέχεια.

    Drive, Ειδικά Σχεδιασμένο Patek Philippe

    roloi1

    Αν και ο Ryan Gosling κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα χάρη στο τζάκετ με τον σκορπιό καθώς και στο καρέ καρέ πυροβολισμών της Christina Hendricks στο κεφάλι, το ειδικά σχεδιασμένο Patek Philippe με το σαμπανί καντραν δεν πέρασε απαρατήρητο. Αντιθέτως, κατάφερε να ισορροπήσει  τον διακριτικό μινιμαλισμό του ήρωα με την glam ‘80s υπερβολή. Ότι πρέπει για ένα έργο που συμπεριλαμβάνει τόσο τη βία όσο και τον ρομαντισμό.

    Men In Black, Hamilton Ventura XXL

    ROLOI2

    Μετά τον Elvis Presley, το Hamilton’s Ventura XXL ξανασχεδιάστηκε σε τριγωνικό σχήμα για τον Agent J που υποδυόταν ο Will Smith στο “Άντρες με τα Μαύρα”. Ωστόσο, το φουτουριστικό στυλ του το έκανε αρκετά απρόσιτο και δυσκολοφόρετο στην καθημερινή ζωή.

    Commando, Seiko H558-5009

    roloi3

    Ίσως τελικά η αιτία που η πιτσιρίκα Τζένι  πρόλαβε το ελικόπτερο να στάθηκε το Seiko H558-5009 που φορούσε ο Άρνι.  Ο αυστριακός body builder με τη χαρακτηριστική προφορά, φόρεσε το γιαπωνέζικο ρολόι καταδύσεων σε πολλές ταινίες του, όπως στο Predator (Ο Κυνηγός) και στο The Running Man (Άτρωτος), αποδεικνύοντας ότι το seiko του ήταν ο καλύτερος του σύμμαχος.

    Aliens, Seiko 7A28-7000

    roloi4

    H Seiko συνέχισε την κινηματογραφική της καριέρα και μάλιστα, σε πιο φουτουριστικά μονοπάτια με το 7A28-7000 στη σειρά ταινιών Alien. Η ογκώδης κορώνα και η έντονη διχρωμία στο χρονογράφο, εκτόξευσαν την μάχιμη Ellen Ripley με την ολόσωμη, χακί φόρμα εργασίας, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα αντρικό ρολόι.

    House Of Cards, IWC Portuguese Automatic

    roloi5

    “Τiming is everything”, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Frank Underwood. Έτσι λοιπόν το ρολόι του, όπως θα ήταν αναμενόμενο οφείλει να έχει την ίδια ακρίβεια κινήσεων με τον ίδιο.

    Le Mans, TAG Heuer Monaco

    roloi6

    Πρόκειται ίσως για το πιο διάσημο ρολόι της μεγάλης οθόνης. Ο Steve McQueen αποθανάτισε το τετράγωνο μπλε καντράν με την εμφάνισή του στην ταινία “Le mans του 1971”, αναδεικνύοντας την TAG Heuer ως το απόλυτο ρολόι για αγώνες ταχύτητας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η εταιρία, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να πουλάει τον συγκεκριμένο τύπο ρολογιών.

    Back To The Future, Casio CA53W Twincept Databank

    roloi7

     

    Μέτρια τεχνολογική ικανότητα, υπερβολικοί όγκοι, ατσούμπαλο σχήμα, αλλά γεμάτο από ρετρό γοητεία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το ρολόι από την ταινία “Επιστροφή στο μέλλον”.

    American Psycho, Rolex Datejust

    roloi8

    Ο ψυχρός δολοφόνος με το καλύτερο μαύρο χιούμορ της μεγάλης οθόνης, αποτελούν ένα σύντομο ψυχογράφημα για τον Patrick Bateman, τον φιλόδοξο χρηματιστή με την εμμονή στα ακριβά και εκλεπτυσμένα πράγματα της ζωής. Έτσι, το Rolex Datejust στάθηκε ιδανική επιλογή για εκείνον.

    Κείμενο: Ιωάννα Κατσίμπα



    ΣΧΟΛΙΑ