• AUTO

    Η Toyota “σπάει” το φράγμα της… ταχύτητας. Έρχονται τα νέα αυτόματα κιβώτια με 8 ή 10 ταχύτητες!

    Toyota


    Τεχνολογία και Toyota  είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με την ταχύτητα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πιστή στο σκοπό της να υπερνικήσει και να ξεπεράσει το φράγμα της ταχύτητας ήδη ετοιμάζει δύο αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με 8 και 10 σχέσεις αντίστοιχα.

    Έρευνες αποκαλύπτουν πως τα αυτόματα κιβώτια αναγκαστικά θα αντικαταστήσουν τα κλασικά χειροκίνητα στο μέλλον, μιας και συνάδουν στο πλαίσιο των υπόλοιπων αυτοματοποιημένων τεχνολογιών, οι οποίες θα αφομοιωθούν στις επόμενες γενιές αυτοκινήτων.

    Τα δύο νέα αυτά αυτόματα κιβώτια της Toyota που φτάνουν σε αριθμό μέχρι και τις δέκα σχέσεις υιοθετούν έξυπνες κατασκευαστικές λύσεις. Για παράδειγμα, τα γρανάζια τους έχουν δομηθεί με μια νέα τεχνική που εξασφαλίζει μειωμένες τριβές. Παράλληλα, αυτοσκοπός ήταν και οι μειωμένες σε ποσοστό 50% απώλειες ροπής συγκριτικά πάντα με ένα συμβατικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

    Η Toyota αναφέρει με ιδιαίτερο νόημα, πως έχει συντελεσθεί το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να περιοριστεί τόσο το βάρος των συγκεκριμένων κιβωτίων, όσο και οι διαστάσεις τους. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός σύμφωνα με τους τεχνικούς της ιαπωνικής φίρμας, είναι η δυνατότητα «σφιχτής» διάταξης των δέκα σχέσεων, κάτι που ευνοεί την τοποθέτηση του νέου αυτού κιβωτίου σε σπορτίφ υλοποιήσεις της εταιρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Peugeot 308 R: Η αυτοκινητοβιομηχανία περνά στην αντεπίθεση με 400 ίππους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Volkswagen: Η Κομισιόν κατηγορεί τώρα και την Ελλάδα για το πολύκροτο σκάνδαλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χρυσή» επένδυση στη ναυτιλία – Οι Έλληνες επένδυσαν 2,2 δισ. ευρώ για 198 πλοία

     



    ΣΧΟΛΙΑ