• What's happening

    28η Οκτωβρίου: πέντε μαγικές αποδράσεις για όλους

    • NewsRoom


    Με την 28η Οκτωβρίου να αποτελεί την πρώτη φθινοπωρινή αργία, όλοι έχουμε κατά νου μία τριήμερη απόδραση μακριά από την πόλη. Όμορφα τοπία, καταπράσινα βουνά ή απέραντη, γαλάζια θάλασσα για όσους αρνούνται να αποδεχτούν το γεγονός ότι το καλοκαίρι τελείωσε, οι προορισμοί που ακολουθούν θα καλύψουν όλα τα γούστα.

    πηλιοΠήλιο: πάντα στη μόδα

    Με 24 χωριά να εκτείνονται στο διάσημο βουνό του νομού Μαγνησίας, το Πήλιο δεν θα σας αφήσει να πάρετε ανάσα ούτε λεπτό. Από τη ρομαντική Τσαγκαράδα μέχρι την κοσμοπολίτικη Πορταριά και από τη γραφική Ζαγορά μέχρι τον χαμηλών τόνων Λαύκο, το Πήλιο προσφέρεται για τα πάντα και κυρίως για πηλιορείτικες γεύσεις και για πεζοπορία με το πλήθος μονοπατιών που είναι ιδανικά για περιπατητικό, ιππικό και ποδηλατικό τουρισμό. Πλούσια βλάστηση, γραφικά σοκάκια και υπέροχες γεύσεις, τα χωριά του Πηλίου προσφέρουν ιδανικό προορισμό για αυτή την 28η Οκτωβρίου.

    galaxidi-ksenodoxeia-4Γαλαξίδι: αρχοντική ομορφιά

    Μόλις 216 χιλιόμετρα από την Αθήνα το όμορφο Γαλαξίδι ξεπροβάλει μπροστά σας, διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή ατμόσφαιρα μίας ελληνική κωμόπολης. Τα παλιά αρχοντικά, το ναυτικό μουσείο, τα παραδοσιακά μαγαζάκια, οι ταβέρνες, το πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, τη σπηλιά στην πλατεία Μάμμα κ.λπ αποτελούν προορισμό του κάθε επισκέπτη. Κάνετε τη βόλτα σας στην παραλία, ξεκινώντας από την ακτή της Οιάνθης έως απέναντι στους πρόποδες του λόφου, όπου έχει στηθεί και το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, για να θαυμάσετε τη θέα ολόκληρης της πόλης.

    παργαΠάργα: απέραντο Ιόνιο

    Μπορεί να είναι αρκετά χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά η ομορφιά και τα χρώματα της παραδοσιακής Πάργας θα σας ανταμείψουν. Στα ηπειρώτικα μονοπάτια της παραθαλάσσιας κωμόπολης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο γήλοφο «Πεζόβολος» στα 139 μέτρα, η Πάργα ατενίζει καρτερικά το Ιόνιο. Το ενετικό της κάστρο του 14ου αιώνα προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλο το πέλαγος και οι πολύχρωμες γειτονιές της, με τα λιθόστρωτα σοκάκια της, αφήνουν επτανησιακή αίσθηση στον επισκέπτη. Εκτός από το ιστορικό Βενετσιάνικο κάστρο της πόλης, επισκεφτείτε το εντυπωσιακό κάστρο του Αλή Πασά στην Ανθούσα, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα στο χωριό Μεσοπόταμος, περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από την Πάργα και τα γραφικά χωριά της, όπως την Αγιά, την Ανθούσα, την Αγία Κυριακή κ.ά.

    βυτιναΒυτίνα: για να πάρουμε τα βουνά

    Αν αναζητάτε τη φρεσκάδα και τη δροσιά του ορεινού, η Βυτίνα στην Αρκαδία είναι η λύση. Στο όρος Μαίναλο σε μια περιοχή γεμάτη πράσινο με έλατα, πεύκα και καστανιές, η Βυτίνα απλώνεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων και προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία. Χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός, με τα πέτρινα σπίτια της, τις κοκκινωπές κεραμοσκεπές τους και το δενδροσκέπαστο δρόμο που ξεκινά σχεδόν από την πλατεία, η Βυτίνα θα σας πάει ένα ταξίδι σε γραφικά μονοπάτια με αέρα βουνίσιο. Μια βόλτα στο Λαογραφικό Μουσείο, στον Ι. Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην πλατεία της κωμόπολης με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο και στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους κοντά στην κεντρική πλατεία, θα σας κάνει να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή, ενώ σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκεται η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και το φαράγγι του Λούσιου για όσους δεν χορταίνουν εκδρομές.

    καλαβρυταΚαλάβρυτα: κλασικά και αγαπημένα

    Μπορεί τα χιόνια να μην έχουν φανεί ακόμα αλλά οι φυσιολάτρεις του είδους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει εξόρμηση στα Καλάβρυτα. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γραφικά από άποψη αρχιτεκτονικής (καταστράφηκαν άλλωστε σχεδόν ολοσχερώς από τους Γερμανούς), τα Καλάβρυτα περιτριγυρίζονται από καταπράσινη φύση, σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία και έχουν ζωντάνια και παλμό όλο το χρόνο, με αρκετές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ξενώνες και αρκετά έντονη νυχτερινή ζωή. Από το γραφικό σταθμό του οδοντωτού σιδηρόδρομου, στην είσοδο του χωριού, ξεκινά τη διαδρομή του το τρενάκι που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού – μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται «Δείπνα Μυστηρίου» – Τι είναι;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 after office στέκια στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στη Βρετανία: Τραπεζίτης της Bank of America-Merrill Lynch βίαζε επί 3 μέρες και έσφαξε 23χρονο call girl



    ΣΧΟΛΙΑ