• Ελλάδα

    Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Επεισόδια στην αντιδιαδήλωση (video)

    • NewsRoom


    Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζουν πλέον τους συμμετέχοντες οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό ζήτημα, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ανακοίνωσαν γύρω στις 17:00 πως ο κόσμος ξεπερνά τους 500.000! Εκατοντάδες πούλμαν με πολίτες από όλη τη χώρα έχει φτάσει από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων, με τον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ, στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο να απευθύνει έκκληση στην Τροχαία να επιτρέψει να ανοίξουν τα διόδια για να διευκολυνθεί ο κόσμος. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα.

    Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι όλοι οι βουλευτές βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

    Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας πως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία».

    Επεισόδια στην αντιδιαδήλωση στη Καμάρα

    Λίγο πριν από τις 3 μ.μ. επεισόδια ξέσπασαν στην Πλατεία Ναυαρίνου, όταν ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο που κάνουν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές, στην Καμάρα.

    Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival.

    Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

    Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.

    Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

    Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.

    Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ