• Uncategorized

    Ξεκίνησε το μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς και στον Κηφισό

    • NewsRoom


    Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τις τελευταίες ώρες οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ προκειμένου να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στις ιδιαίτερες τους πατρίδες αλλά και στις ακρογιαλιές των όμορφων νησιών της χώρας μας. Ήδη σε αρκετά σημεία των εθνικών οδών η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται με δυσκολία, ενώ το λιμάνι του Πειραιά έχει κατακλυστεί από χιλιάδες ταξιδιώτες που περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία.

    Μποτιλιαρίσματα στις εθνικές οδούς

    Σύμφωνα με την τροχαία εδώ και λίγη ώρα στις δυο κομβικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου της Αττικής που οδηγούν προς Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μικρή ταχύτητα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι οδηγοί των οχημάτων αναγκάζονται να βάλουν νεκρά για διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, από την περιοχή του Ρέντη έως και τις Αχαρνές, καθώς η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία. Ίδια περίπου είναι και η εικόνα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, αφού από το Χαϊδάρι έως και το Σκαραμαγκά τα αυτοκίνητα κινούνται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στη λεωφόρο Κηφισίας όπου από το ύψος του ΚΑΤ μέχρι και τις εξόδους της Νέας Ερυθραίας και της Βαρυμπόμπης ροές την Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας τα αυτοκίνητα σε ορισμένα σημεία είναι ακινητοποιημένα.

    Μεγαλύτερη κίνηση στα λεωφορεία από πέρσι

    Μεγάλη είναι όμως και η κίνηση στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού, καθώς οι υπεύθυνοι του υπολογίζουν ότι η φετινή έξοδος θα είναι για φέτος κατά 10% μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μέχρι και αργά το βράδυ από το συγκεκριμένο σταθμό θα πραγματοποιηθούν 350 δρομολόγια.

    Χιλιάδες αναχωρούν και από Πειραιά

    Ούτε καρφίτσα δεν πέφτει από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Για σήμερα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα αναχωρήσουν 22 πλοία με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατέπλευσαν 15 πλοία μεταφέροντας σχεδόν 9000 επιβάτες. Αυξημένη είναι όμως και η κίνηση και στα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής. Από το Λαύριο θα αναχωρήσουν καθ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας 6 πλοία, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν επτά δρομολόγια.

    Οι άνδρες τις τροχαίας από σήμερα το πρωί βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλα τα οδικά δίκτυα της χώρας προκειμένου να διευκολύνουν το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και το λιμενικό προκειμένου να προλάβει απρόοπτα τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στους υπόλοιπους λιμένες της χώρας όπου θα υπάρξουν αυξημένες αφίξεις και αναχωρήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ