• Uncategorized

    Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τον θετικό ρόλο της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ ομάδας ατόμων που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς να έχουν σχετική άδεια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ένα περιστατικό βιασμού, και της αστυνομίας.

    Η αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή επιχείρησε να αποτρέψει την πορεία. Άτομα μέσα από την πορεία επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην αστυνομία και την πολιτική ηγεσία της, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

    Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους».

    Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:   «Η ΕΛΑΣ είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των νόμων και την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Οι αστυνομικοί δεν επιτίθενται απρόκλητα σε κανέναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα και να σεβαστεί τον θετικό ρόλο της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας».

    Η ΕΛΑΣ είχε νωρίτερα εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, σημειώνοντας πως κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από την επίθεση κουκουλοφόρων, ενώ πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΑΣ: Τρεις συλλήψεις και 54 προσαγωγές από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια – Δύο αστυνομικοί τραυματίες



    ΣΧΟΛΙΑ