• Uncategorized

    Spiegel: Ανακάλεσε τα δημοσίευματα για τους μετανάστες στη νησίδα στον Έβρο

    • NewsRoom
    μετανάστες σε τουρκική νησίδα στον Έβρο


    Σε ανάκληση δημοσιευμάτων που αφορούσαν την υπόθεση με τους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο, τον Αύγουστο του 2022, προχώρησε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

    Το περιοδικό υποστήριζε πως η νησίδα ήταν έδαφος της Ελλάδας, παρά τις αντίθετες επίσημες αναφορές από τις Ελληνικές Αρχές, καταγγέλλοντας την Ελλάδα πως δεν επενέβη σε αυτή. Υποστήριζε επίσης πως υπήρχε ένα νεκρό παιδί, αν και όπως αποδείχθηκε, η οικογένεια του είχε δηλωμένα στις επίσημες  ευρωπαϊκές αρχές για την μετανάστευση μόνο 4 παιδιά, τα οποία είναι όλα καλά στην υγεία τους.

    Πλέον, το περιοδικό σε ενημέρωσή του αναφέρει  πως «αφαιρεί προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό του» λόγω αμφιβολιών για όσα είχαν πραγματικά συμβεί.

    Αναλυτικά, η αναφορά του Spiegel αναφέρει: «Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».

    Διαβάστε επίσης

    Νόβακ (Ρωσία): Αύξηση κατά 64% για την αξία των εξαγωγών ενέργειας προς την Κίνα

    Πούτιν: «Η Ρωσία συνεργάζεται με το Κατάρ διασφαλίζοντας τη σταθερότητα στην αγορά αερίου»



    ΣΧΟΛΙΑ