• Uncategorized

    Σεντένο: Δεν γίνονται συζητήσεις για παράταση του ελληνικού προγράμματος

    • NewsRoom
    Μάριο Σεντένο

    Μάριο Σεντένο, Πρόεδρος Eurogroup


    Δεν γίνονται συζητήσεις για μια παράταση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, βάζοντας «πάγο» στα σενάρια παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  Reuters, σε δηλώσεις του σε εκδήλωση του AltanticCouncil, o επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για εντυπωσιακή ικανότητα της κυβέρνησης στην νομοθέτηση και εφαρμογή πολύ σημαντικό αριθμό μέτρων.

    «Η Ελλάδα αναπτύσσεται και πέτυχε δημοσιονομική θέση με πρωτογενές πλεόνασμα ουσιαστικού μεγέθους. Το ζήτημα τώρα για την Ελλάδα είναι να αναλάβει την ιδιοκτησία του όλου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σεντένο.

    Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, είπε πως η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο».

    «Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Handelsblatt: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο Ελληνικό πρόγραμμα με 1,6 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ – Ευρωζώνη κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurogroup: Στο δεύτερο μισό του μήνα η εκταμίευση της δόσης – Κρίσιμες οι επόμενες 100 μέρες για την δ΄ αξιολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ