• LIFE&STYLE

    Η Merkel προσωπικότητα του 2015 για το TIME

    • NewsRoom


    Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του TIME να ανακηρύξει Πρόσωπο της χρονιάς για το 2015, τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, με τίτλο κάτω από το πρόσωπο της ”η καγκελάριος του ελεύθερου κόσμου”. Το αμερικανικό περιοδικό  δικαιολόγησε την επιλογή του επειδή η κυρία Μerkel διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για τη Γηραιά Ήπειρο.

    «Με γνώμονα τις αξίες της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανοχής, η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε φέτος ότι η δύναμη της Γερμανίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σωτηρία αντί για την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό

    Κομβικός ο ρόλος της Merkel στην κρίση χρέους και στο προσφυγικό

    Μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με το περιοδικό, η Merkel διαδραμάτισε καίριο ρόλο όχι μόνο στη διαχείριση της κρίσης χρέους αλλά και στην διαπραγμάτευση της Δύσης με τον Πούτιν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, όπως και στην προσφυγική κρίση που άρχισε να θέτει υπό αμφισβήτηση την πολιτική ανοιχτών συνόρων.

    Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Τime, η Merkel στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καταφέρνοντας να συμβιβάσει φαινομενικά ασυμβίβαστες πλευρές και απόψεις. Με τις αξίες της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανοχής ως γνώμονα, η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε ότι η δύναμη της Γερμανίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σωτηρία αντί για την καταστροφή

    Στη σύντομη λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται επίσης, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matter, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος του Uber Τράβις Καλάνικ, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και η Κέιτλιν Τζένερ.

    Πέρυσι, «πρόσωπα της χρονιάς είχαν ανακηρυχθεί από το περιοδικό οι Ebola Fighters, που εργάστηκαν ενάντια στην πιο θανατηφόρα επιδημία του Έμπολα.



    ΣΧΟΛΙΑ