• Uncategorized

    Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι

    • NewsRoom


    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, οι δήμοι Ιεράπετρας, Βιάννου και Σητείας, λόγω της μεγάλων καταστροφών σε θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες από θυελλώδεις ανέμους.

    Να κηρυχθούν οι δήμοι σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης ζητούσε η Περιφέρεια, οι δήμοι, τοπικοί βουλευτές, καθώς και  αγρότες που είδαν τους κόπους τους να χάνονται. Παράλληλα συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης για να βρεθεί λύση.

    Υπενθυμίζεται ότι οι  πληγέντες παραγωγοί  πρέπει να προχωρήσουν σε δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Κάλεσμα σε όλους τους πληγέντες αγρότες να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις και αιτήσεις ακόμη και αν δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ απευθύνει με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μανόλης Μιχαλάκης.

    Η κήρυξη ισχύει για ένα μήνα, ως τις 23 Φεβρουαρίου για τους δήμους Βιάννου και Ιεράπετρας και ως τις 26 του μήνα για το δήμο Σητεία

    Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το από 1711/2018 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και λόγω της υφιστάμενης κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανέρχεται σε ισχύ η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δήμο.



    ΣΧΟΛΙΑ